Η συζήτηση για την ανασύνθεση και ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου έχει άνοιξε για τα καλά με την κοινή εκδήλωση Τεμπονέρα, Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη στις 13 Φεβρουαρίου με θέμα ποιος μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προκάλεσε γκρίνιες στο παρασκήνιο τόσο σε Κουμουνδούρου όσο και σε Χαριλάου Τρικούπη.

Πλέον, όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» αναμένουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για κάνουν τις επόμενες κινήσεις τους στην σκακιέρα της Κεντροαριστεράς. Μέσα σε αυτό το κλίμα των έντονων ζυμώσεων και διεργασιών, ενεργό ρόλο φιλοδοξεί να διαδραματίσει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, το τελευταίο διάστημα έχουν περάσει από το κατώφλι του δημαρχιακού μεγάρου Αθηναίων αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης.

Αφορμή, βέβαια, των συναντήσεων ήταν οι εκλογές στην ΚΕΔΕ, μια προσπάθεια βέβαια που δεν στέφθηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς η παράταξη του Χάρη Δούκα πήρε 9 έδρες από τις 11 που είχε βάλει ως στόχο. Στις συναντήσεις του με τους «πράσινους» βουλευτές και τα στελέχη, ο Χάρης Δούκας δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τους συνομιλητές του να του περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του.

Παράλληλα, με το μάτι στραμμένο στην επόμενη ημέρα και απέναντι στο ενδεχόμενο μιας συνολικής ανασύνθεσης στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Χάρης Δούκας διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, αλλά και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα.

Τούτων δοθέντων, λοιπόν, φαίνεται πως ο δήμαρχος Αθηναίων ανοίγει για τα καλά την περπατησιά του, με φόντο την επόμενη μέρα στην Κεντροαριστερά. Η υπερκινητικότητα που έχει αναπτύξει, εσχάτως, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει προβληματίσει αρκετά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που θεωρούν ότι ο Χάρης Δούκας θα πρέπει να ασχολείται περισσότερο με τα ζητήματα του δήμου Αθηναίων παρά με τα της Κεντροαριστεράς.