Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ωμή παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών αλλά και την πολύκροτη ιστορία της Novartis έγιναν «ατυχείς» χειρισμοί από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχολιάζουν στην «Απογευματινή» τρία από τα πρόσωπα τα οποία τότε βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τόνους λάσπης να εξαπολύονται εναντίον τους από τα διαβόητα υπόγεια του ΣΥΡΙΖΑϊκού Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί ο Τσίπρας αποδόμησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις υποθέσεις Novartis και τηλεοπτικών αδειών - "Θέλει να γίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς"


Περιβάλλον Σαμαρά: «Ομολογήθηκε το στήσιμο της υπόθεσης»

Μιλούν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και οι πρώην υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος, τρία από τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία παραλίγο να πεταχτούν βορά χάριν των πολιτικών σκοπιμοτήτων της διακυβέρνησης Τσίπρα. Την ίδια ώρα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποτέλεσε τον κεντρικό στόχο της όλης μεθόδευσης, με τα οποία επικοινώνησε η «Α», ανέφεραν ότι «ομολογήθηκε το στήσιμο της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη περίοδο η ΣΥΡΙΖΑϊκή προπαγάνδα μέσω των φιλικών της ΜΜΕ άφηνε να διαρρέει χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο πως το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά είχε ουσιαστικά χρηματιστεί και μάλιστα ευθέως από τον ισχυρό άνδρα της Novartis.


Τι είπαν Άδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος για τις ομολογίες Τσίπρα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Too little, too late! Πολύ λίγα και πολύ αργά. Ο κύριος Τσίπρας κάνει ένα απονενοημένο διάβημα για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το πολιτικό σύστημα, μετά τη σκευωρία της Novartis και την προσπάθειά του να κλείσει τα μισά κανάλια της χώρας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει από κανέναν ιδιαίτερα πιστευτός».

Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Μετά την παραδοχή από τον κύριο Τσίπρα για τη σκευωρία που νοσηρά μυαλά έστησαν, από μόνη της η ομολογία αποκαλύπτει την αλήθεια. Μετά από αυτό ο εισαγγελέας μπορεί να επανεξετάσει τις μηνύσεις κατά των ψευδομαρτύρων».

Ανδρέας Λοβέρδος: «Είναι μία ακόμα παραδοχή πόσο άδικη και πόσο βάρβαρη ήταν η επίθεση που δεχθήκαμε εκείνη την περίοδο δέκα πολιτικά πρόσωπα από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα και τα πλοκάμια του στη Δικαιοσύνη το 2018. Μία λέξη όμως δεν αρκεί για να ισοσταθμίσει όσα τραβήξαμε. Τελευταία πράξη αυτού του δράματος, αυτής της ωμής πολιτικής σκευωρίας με δολοφονικά χαρακτηριστικά, πρέπει να είναι να βγουν οι κουκούλες. Για να μιλήσουν και οι ψευδομάρτυρες. Να πουν πώς οργανώθηκε όλο αυτό και να πάρει η όλη ιστορία τον δρόμο της Δικαιοσύνης».

Δημήτρης Τσίοδρας: «Το mea culpa για τη Novartis σημαίνει ότι 10 πολιτικά πρόσωπα διασύρθηκαν χωρίς να προκύψει απολύτως τίποτα»

Να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους που κρεμάστηκαν στα μανταλάκια, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας το mea culpa του πρώην πρωθυπουργού για τη Novartis. «Το mea culpa για τη Novartis σημαίνει ότι δέκα πολιτικά πρόσωπα διασύρθηκαν για μεγάλο διάστημα, χωρίς τελικά να προκύψει απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας σχολιάζοντας τις κυνικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που πυροδότησαν μεγάλο κύμα αντιδράσεων και σχολιασμών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή