Την αποκάλυψη ότι ετοιμάζει ήδη ένα βιβλίο έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που είχε με τον διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνει η εφημερίδα για τα 50 χρόνια από την Μεταπολίτευση.

Στο τέλος της συζήτησης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, ο πρώην πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι είναι διαφορετικό να ετοιμάζεις ένα βιβλίο παρεμβαίνοντας παράλληλα στο δημόσιο διάλογο, κάτι το οποίο κάνει τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, και είναι διαφορετικό να ετοιμάζεις ένα βιβλίο, έχοντας αποσυρθεί από την πολιτική.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει ένα βιβλίο, λέγοντας χαρακτηριστικά «γράφω και συνεχίζω να γράφω», αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να γράψει ένα ακόμα βιβλίο, όταν αποσυρθεί από την πολιτική.

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει χρηματίσει υπουργός Οικονομικών, υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Πολιτισμού και πρωθυπουργός, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά τα οποία αναμένεται να περιγράψει στο βιβλίο ή στα βιβλία του, περιλαμβάνοντας σπάνιες πτυχές της Μεταπολίτευσης. Στην κατεύθυνση αυτή, υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2022, ο πρώην πρωθυπουργός είχε μιλήσει σε ειδική εκδήλωση, προαναγγέλλοντας την ίδρυση του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», το οποίο προβλέπεται να ερευνήσει την παραπάνω περίοδο.