«Χθες ήταν δικαίως μια φορτισμένη μέρα. Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι εκφράσανε με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης από τότε μέχρι σήμερα και θα ήταν λογικό να κρατηθούν αυτά τα ονόματα για ένα χρονικό διάστημα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στη γραφή των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο κ. Γερουλάνος δήλωσε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που μπορεί να προσφέρουν και επισήμανε την ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας σπουδών και της μη κερδοσκοπικής λειτουργίας.

O Παύλος Γερουλάνος  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα   "Εκείνη και εγώ" | Parapolitika

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφερόμενος στη γραφή των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Π.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Χθες ήταν δικαίως μια φορτισμένη μέρα. Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι εκφράσανε με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης από τότε μέχρι σήμερα και θα ήταν λογικό να κρατηθούν αυτά τα ονόματα για ένα χρονικό διάστημα.

Ερωτηθείς αν διαφωνεί με τη θέση του κ. Βορίδη όσον αφορά το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Για τη σημασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη δεν διαφωνώ, για το πώς προτείνει να χειριστεί κανείς το ότι γράφτηκαν αυτά τα ονόματα πένθους πάνω στο πεζοδρόμιο διαφωνώ κάθετα και γι' αυτό πιστεύω ότι η λύση ενός μόνιμου μνημείου γι' αυτά τα θύματα είναι πολύ λογική.

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Ο τρόπος που χειρίζεται η Βουλή την ευρύτερη αντιμετώπιση των Τεμπών θεωρώ ότι είναι λάθος, διότι η δημοκρατική ηγεσία του κράτους πρέπει να δει στα μάτια την πραγματικότητα. Το να πεις ότι σε κάποια χρόνια θα αποδοθεί δικαιοσύνη δεν αρκεί αυτή τη στιγμή, ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει «μην ανησυχείτε, θα τα κανονίσει όλα η κυβέρνηση».

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Πάντα ήμουν και παραμένω μεγάλος υποστηρικτής τού να ανοίξουν στην Ελλάδα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, διότι γνωρίζω το τι μπορεί να προσφέρουν σε μια νέα γενιά.

ΔΗΜ: Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην καταψηφίσετε το νομοσχέδιο;

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Όχι, κανένα. Για να φτιάξεις το πλαίσιο μέσα στο οποίο η Τριτοβάθμια παιδεία θα εξελιχθεί πρέπει να βεβαιωθείς ότι έχεις σωστή ποιότητα σπουδών και αυτό αφορά και το κρατικό πανεπιστήμιο, και κατά δεύτερον να ανοίξεις τις πόρτες σε πανεπιστήμια τα οποία σου προσφέρουν παιδεία ανώτερη των διδάκτρων που σε χρεώνουν. Το άνοιγμα μιας αγοράς αξίζει να γίνει σταδιακά και διασφαλίζοντας ότι το κράτος μπορεί αυτή την αξία να την πιστοποιήσει. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση ανοίγει την πόρτα σε κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

Ερωτηθείς αν θα πάει με μια στάση το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια...

Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι θα πάμε όλοι με μια γραμμή.