Ο “εμφύλιος” που ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια του 4ου συνεδρίου του κόμματος, οδεύει προς ανακωχή, με την ένταση να αποκλιμακώνεται, όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή Live News του MEGA.

Διαβάστε και αυτό: Διαγράφει όσους δεν είναι μαζί του ο Κασσελάκης - Απέλυσε τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιο Γεωργόπουλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στον  ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι πλευρές εμφανίζονται να θέλουν να αφήσουν πίσω την κρίση του συνεδρίου και να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς προς τις ευρωεκλογές.

Μετά την τετραήμερη καταιγίδα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» πρόεδρος και Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο των Αθηνών εκπέμποντας το μήνυμα που ήθελαν τα μέλη του κόμματος που την Κυριακή (25/02) απέρριψαν τη πρόταση να στηθούν εκ νέου κάλπες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάδειξη προέδρου.

Και οι δύο θέλησαν να δείξουν ότι αφήνουν πίσω τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και προχωράνε μπροστά για το καλό του κόμματος, ειδικά στις Ευρωεκλογές.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czhpqn8o8u5d)

Νέα δημοσκόπηση δείχνει απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ

Το δείπνο έρχεται λίγες ώρες μετά το δημόσιο εναγκαλισμό τους στην πορεία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη αλλά και στον απόηχο των δημοσκοπήσεων όπου οι πολίτες λένε πως το κόμμα βγαίνει αποδυναμωμένο.

Ειδικότερα, το 50,3% απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε αποδυναμωμένος από το θυελλώδες συνέδριο, ενώ το 13,6% απαντά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει ισχυρότερο. Το 24,1% εκτιμά πως τα πράγματα θα παραμείνουν ίδια.

Μάλιστα, δημοσκόπηση του Open/MRB έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει απόλυτη κυριαρχία με 37,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 13% και το ΠΑΣΟΚ στο 145,2%. Επιπλέον, ανεβαίνει και τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης.

Μεγαλύτερα ποσοστά παίρνει και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε «ναι» στον Κασσελάκη για το εκτελεστικό γραφείο

Εν τω μεταξύ στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διεργασίες για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την νέα ηγετική ομάδα.

Συμφωνά με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή, Όλγα Γεροβασίλη είπε «ναι» στην πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για το Εκτελεστικό Γραφείο.