Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 57 θυμάτων των Τεμπών τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής.

*Διαβάστε εδώ: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει

Επετειακή αναφορά στην ημέρα του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, έκανε ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως «συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ως Εθνική Αντιπροσωπεία πενθούμε - όπως πενθεί όλη η Ελλάδα, όλος ο Ελληνισμός. Θρηνούμε την απώλεια 57 συνανθρώπων μας που έχασαν την ζωή τους αδόκητα και τόσο άδικα. Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι. Η σημερινή ημέρα, μας υπενθυμίζει τον όρκο που δώσαμε ως βουλευτές και την δέσμευση που λάβαμε ως εθνική αντιπροσωπεία λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα. Δέσμευση για διάγνωση, απόδοση ευθύνης και διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς αλλά το χρέος μας αδιαπραγμάτευτο.

Πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Να υπάρξει ταχύτερη και αντικειμενική κρίση. Οφείλουμε όμως να αφήσουμε απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ , κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας που χάθηκαν σε αυτό το τραγικό δυστύχημα» και συμπλήρωσε ο κ. Πλακιώτακης αναφωνώντας «Αθάνατοι».

Από τα έδρανα βουλευτής ακούστηκε να φωνάζει «δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ».