Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το επεισοδιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, σχολίασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (27/02) στην ΕΡΤ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε με μια αναφορά στο ζήτημα των αγροτών λέγοντας ότι: «Το κόστος παραγωγής που βιώνουν δεν αντέχεται. Όπως δεν αντέχεται η ακρίβεια έξω, έτσι και οι αγρότες δεν μπορούν να παράξουν αυτή την τιμή», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως: «η αγροτική πολιτική είναι η μοναδική τόσο ολοκληρωμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Τσίπρας: Όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μεταξύ άλλων πως τα όργανα θα λειτουργούν, όπως και το καταστατικό, στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. «Νομίζω βγήκαμε από ένα συνέδριο στο οποίο αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Άλλο αν συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε μέσα στη συζήτηση. Έχουμε πάρει κάποιες συλλογικές αποφάσεις. Ποιες είναι αυτές, Ότι προχωράμε μπροστά από εδώ και στο εξής. Ότι ο στόχος είναι οι ευρωεκλογές να έχουμε το δυνατότερο αποτέλεσμα. Να να σταματήσουν να γίνονται λάθη τα οποία πιθανόν έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Θεοχαρόπουλος: «Αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές, θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα»

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας πρόσθεσε πως, «αν δεν πάμε καλά στις ευρωεκλογές – εγώ θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά – θα έχουμε όλοι πρόβλημα, θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβλημα». Ανέφερε επίσης πως όλα τα κόμματα κρίνονται κάθε στιγμή. «Κανένας δεν είναι υπό προθεσμία, κανένας δεν παίρνει λευκές επιταγές», εξήγησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Διαβάστε ακόμα: Ραγκούσης: ''Ο Κασσελάκης έχει εκλεγεί πρόεδρος για μία πλήρη θητεία''

Σημείωσε δε ότι η Προοδευτική Συμμαχία, θέλει να εκφράσει τη σύγχρονη Αριστερά και όλο τον κόσμο που εκτείνεται από το κέντρο έως την Αριστερά.

Θεοχαρόπουλος: Τι είπε για την παρέμβαση Τσίπρα στο συνέδριο

Σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το Συνέδριο, ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως, «είναι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας και για 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρεμβαίνει με όποιον τρόπο. Με όποιο τρόπο ο ίδιος θεωρεί κάθε φορά».

Τέλος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «το σώμα του Συνεδρίου αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, σεβόμαστε τις αποφάσεις» και πως «κανένας δεν είναι υπό επιτροπεία και κανένας δεν έχει λευκές επιταγές».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ