«Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον για την ώρα, έχει τελειώσει» δήλωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλος της Νέας Αριστεράς, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στο OPEN. Όπως τόνισε ο Νίκος Φίλης «με τον Αλέξη Τσίπρα πορευθήκαμε μαζί για μια σημαντική περίοδο» αλλά στο ερώτημα αν έχει νόημα η παρέμβασή του τώρα, είπε: «Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει».
Όπως σημείωσε ο Νίκος Φίλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε έχει τελειώσει. Δεν έχει καμία σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες».

Κάνοντας αναφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είπε: «Πρόκειται για μια εξέλιξη εκφυλισμού ενός χώρου που προσέφερε πολλά στον λαό μας σε πολύ δύσκολες στιγμές και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Απομάκρυνση από τον χώρο της Αριστεράς. Αν θα φύγει το Σ είναι δευτερεύον, φεύγει και το Α, το Αριστερά. Μετατοπίζεται προς το Κέντρο ως ένα λαϊκιστικό κόμμα του Κέντρου, ένας μπαλαντέρ εξουσίας που θα πηγαίνει με τον έναν ή τον άλλο. Ένα μόρφωμα που θα υποπύπτει σε τυχοδιωκτικού χαρακτήρα επιλογές».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfo8a0nuik1)

Νίκος Φίλης: Όσοι είναι με μισή καρδιά στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ζητήσουν συμπόρευση μαζί μας

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Είχε μία πύρρειο νίκη. Αμφισβητείται από πρόσωπα και δυνάμεις που δεν τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν στο Συνέδριο. Στην ψηφοφορία κρίθηκαν όλα. Ο Κασσελάκης δεν θα φύγει από το κόμμα». «Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα Κασσελάκη. Το φαινόμενο Κασσελάκη θα πάει και σε άλλα κόμματα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

«Φέρνει στον Τραμπ, όταν μπαίνει στο συνέδριο και λέει στις πρώτες σειρές: “Χειροκροτήστε με”. Αυτό δείχνει αυταρχισμό και λαϊκισμό»,
σημείωσε ακόμη, «εξαπολύοντας» επίθεση στον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η εξουσία δεν είναι αιώνια. Ο Κασσελάκης πάτησε πάνω σε μία απαξίωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που άρχισε από τον Τσίπρα. Όλη η προπαγάνδα του Κασσελάκη, με ονοματεπώνυμα, δεν το διέψευσε αυτό», επεσήμανε ακόμη ο κ. Φίλης.


«Η ιστορία με τον Κασσελάκη είναι αδιέξοδη, πάμε σε ένα προσωπικό κόμμα»

«Υπάρχουν στελέχη που αναγκαστικά μένουν στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο Νίκος Φίλης.

Όπως επεσήμανε: «Φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν βλέπαμε ότι το κόμμα είχε τελειώσει και γινόταν κάτι άλλο. Λάβαμε μία απόφαση αξιοπρέπειας. Η Νέα Αριστερά δεν κάνει face control».

«Άνθρωποι που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ με μισή καρδιά, μπορούν να αναζητήσουν μία συμπόρευση μαζί μας. Δεν θέλουμε να αποτελούμε κομμάτι της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ»
, προσέθεσε.