Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήνει κάλπες, και προχωράει για τις ευρωεκλογές με τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα να υπάρχουν και τις διαχωριστικές γραμμές παρούσες και πιο έντονες από ποτέ. Οι μάσκες στο ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν, κατά τον Κασσελάκη, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και την αντιπαράθεση στην συνεδριακή αρένα, όχι όμως και την λευκή επιταγή που ζητούσε με ορίζοντα τριετίας. Από την άλλη πλευρά η Όλγα Γεροβασίλη, βρίσκεται, πρόωρα ίσως, στην θέση της επικεφαλής της εσωτερικής αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Το Βατερλό Τσίπρα που είδε το Μαξίμου: Η στρατηγική ήττα του πρώην πρωθυπουργού και η ''μπαχαλοποίηση'' του ΣΥΡΙΖΑ

Μέχρι και τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να δώσει την μάχη προς τα εξωτερικά μέτωπα, αμέσως μετά κανείς δεν εγγυάται τίποτα. Άλλωστε, οι γρατζουνιές με τις οποίες «βγήκε» ο Τσίπρας από το συνέδριο δεν θα μείνουν απαρατήρητες.

Ο… άχαστος Κασσελάκης

Είναι ενδεικτικό ότι πριν καν το προεδρείο σφυρίξει τη λήξη του συνεδρίου, η προτροπή και η προειδοποίηση Κασσελάκη ήταν κοφτή και απόλυτα… ροκ: «Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου ”τρώει” την ψυχή».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την είσοδό του με αέρα ροκ σταρ στο Συνέδριο. Πώς βγαίνει; Ροκ. Και πάλι. Βάλε φωτιά σε ό,τι σε καίει, σε ό,τι σου τρώει την ψυχή, έγραφε ο Γιάννης Αγγελάκας και τραγουδούσαν οι «Τρύπες» και σε αυτή την γραμμή και ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει το στίγμα του. 

6128276

Αρχή αντεπίθεσης για ποτό με τους βουλευτές

Η αντεπίθεση ξεκίνησε με ένα ποτό. Ο πρόεδρος πήρε τους βουλευτές και βγήκαν για να κάνουν αυτό που στον επιχειρηματικό κόσμο λέγεται «bonding».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήνει κάλπες, και προχωράει για τις ευρωεκλογές με τα ίδια αναπάντητα ερωτήματα να υπάρχουν και τις διαχωριστικές γραμμές παρούσες.

Την ίδια ώρα, τα προεδρικά στελέχη επιχειρούν τόνωση ηθικού, κυρίως στην βάση.

kaselakis-gerovasili

Ικανοποίηση στη κυβέρνηση από την παρατεταμένη κρίση

Στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν την ικανοποίηση τους για τις εξελίξεις, που τους αφήνουν χωρίς αντίπαλο.

Και την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζει πλέον αποδυναμωμένος αλλά πάντα ικανός να ξανακάνει την έκπληξη. Χαρακτηριστικό το άρθρο του Δημήτρη Σεβαστάκη στην Αυγή:

 «Είναι τέτοιος ο βρασμός που σε λίγο θα καταπιεί και τον Τσίπρα. Είναι ενδιαφέρον ότι έχουν αρχίσει επιθέσεις από προβεβλημένα (νυν και τέως) στελέχη. Επιθέσεις από προβεβλημένα (και ευνοημένα από τον ίδιο τον Τσίπρα) πρόσωπα. Ευεξήγητο και σύνηθες. «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται» και συγχρόνως το «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον».

Με αυτό το κλίμα η επόμενη ημέρα μοιάζει με την ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πολιτικού συντάκτη του MEGA, Σωτήρη Μπολάκη, υπάρχει ένα γενικότερο consensus μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ – τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές – να επουλωθεί η πληγή που μένει στο κόμμα συνολικά, κι αυτό γιατί πολλά από τα γεγονότα του Συνεδρίου δεν ήταν απαραίτητα πολιτικά.