«Και ο πρόεδρος και τα στελέχη και τα μέλη και όλοι μας πήραμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας», σημείωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, στον απόηχο του θυελλώδους συνεδρίου του κόμματος.

«Στα συνέδρια της Αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, εμείς δεν ψάχνουμε κερδισμένους και χαμένους, εκεί που κρινόμαστε δεν είναι στα συνέδρια ούτε στις εσωτερικές ψηφοφορίες, εκεί που κρινόμαστε είναι στην κοινωνία», σημείωσε ακόμα ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο ο κ. Κασσελάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε: «Όλοι βγήκαμε ενισχυμένοι, γι' αυτό γίνονται τα συνέδρια, για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα όλοι μαζί».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ"    | Parapolitika

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Και ο πρόεδρος και τα στελέχη και τα μέλη και όλοι μας πήραμε ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και εξωστρέφειας. Στα συνέδρια της Αριστεράς, του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, εμείς δεν ψάχνουμε κερδισμένους και χαμένους, εκεί που κρινόμαστε δεν είναι στα συνέδρια ούτε στις εσωτερικές ψηφοφορίες, εκεί που κρινόμαστε είναι στην κοινωνία.

Ερωτηθείς αν βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο ο κ. Κασσελάκης:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Όλοι βγήκαμε ενισχυμένοι, γι' αυτό γίνονται τα συνέδρια, για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα όλοι μαζί. Αν κερδίσει ο πρόεδρος και χάσει ο Β, θα χάσουμε όλοι μαζί, αν χάσει ο πρόεδρος και κερδίσει ο Β, όλοι μαζί θα χάσουμε. Δεν γίνεται να βυθιστεί το καράβι και να σωθεί ο Β και να είναι χαρούμενος...

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι κανείς μέσα στο κόμμα δεν έχει λευκή επιταγή:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Και στην κοινωνία δεν έχει κανείς λευκή επιταγή και αυτό που θέλω να κάνουμε στις ευρωπαϊκές εκλογές είναι να πάρουμε τη λευκή επιταγή του 41% από τα χέρια του κ. Μητσοτάκη και να ανοίξουμε έναν δρόμο ελπίδας, προοπτικής και δυναμικού βηματισμού πηγαίνοντας στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. Να τον απονομιμοποιήσουμε, εκεί είναι ο αντίπαλος.

Για την παρέμβαση Τσίπρα:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Η παρέμβαση του Τσίπρα έγινε με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου Κασσελάκη ο οποίος έθεσε θέμα εμπιστοσύνης και ο Αλ. Τσίπρας γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι εφόσον τίθεται τέτοιο ζήτημα, αντί να το ζητήσεις από το συνέδριο, πήγαινε ζήτησέ το από τα μέλη. Κάτι τέτοιο το ξεπέρασε η συζήτηση στο συνέδριο. Θέλω όμως να παρακαλέσω αναφορικά με τον πρώην πρόεδρό μας να μην τον εργαλειοποιούμε, δεν είναι σωστό αυτό το πράγμα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στο ενδεχόμενο που δεν πάρουν τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, θα χρειαστεί νέα εκλογή προέδρου:

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Εάν δεν είμαστε δεύτερο κόμμα, που πιστεύω ότι θα είμαστε δεύτερο κόμμα, έχει ανατραπεί μια ιστορική συνθήκη η οποία ισχύει από 2012 και πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ. Δεν περιμένω όμως εγώ στη γωνία για να πω φταίει ο πρόεδρός μας, φταίει η πολιτική γραμματεία, φταίει ο ένας και ο άλλος, δουλεύω με όλες μου τις δυνάμεις για να ανασυγκροτηθεί αυτό το κόμμα, για να ανακάμψει.

Κ.ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: Στόχος μας είναι να ισχυροποιηθούμε, να εδραιωθούμε και με τη σημερινή μας ηγεσία να πορευτούμε για να γίνουμε πλειοψηφικό κόμμα στις εκλογές. Δεν περιμένουμε στη γωνία ούτε για να βάλουμε τρικλοποδιά ούτε για να πυροβολήσουμε κανέναν.