Απέναντι στο ενδεχόμενο να στηθούν εκ νέου κάλπες για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε η Έλενα Ακρίτα, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος, χαρκατηρίζοντας μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη «σκληρό καρύδι», λέγοντας πως μαζί του «θα προχωρήσουμε μπροστά».

Ξεκινώντας την ομιλία της και σε σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη, που κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία, σημείωσε πως «τιμά το Κοινοβούλιο και εμείς πρέπει να την αγαπάμε, να την σεβόμαστε», καταδικάζοντας παράλληλα τα γιουχαΐσματα και την οργή που εκφράστηκε στο πρόσωπό της.

Και πρόσθεσε: «Προσωπικά είμαι της άποψης ότι οι εκλογές αυτές δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνουν λίγο πριν τις Ευρωεκλογές, με τους αγρότες και τους φοιτητές στο δρόμο, με τη μάχη που θα δώσουμε για το μεγάλο, το μέγιστο έγκλημα των Τεμπών, εμείς σαν να μην τρέχει τίποτα να κάνουμε εκλογές, αυτή είναι η άποψή μου και ήθελα ευθαρσώς να τη θέσω πριν την ψηφοφορία των συνέδρων».

Ακρίτα: Είναι σκληρό καρύδι ο Κασσελάκης, δεν μπορούμε να ψηφίζουμε κάθε 5 μήνες αρχηγό μέχρι να μην είναι πια εκείνος πρόεδρος


Συνέχισε, δε, λέγοντας: «Από εκεί και πέρα, θέλω να σας μιλήσω λίγο για τον Κασσελάκη όπως τον ξέρουμε εμείς οι βουλευτές. Ο Κασσελάκης είναι σκληρό καρύδι, αν κάποιοι πίστευαν ότι είναι νόστιμο χαριτωμένο παιδί με βαρύ βιογραφικό, το παιδί, που νομίζουν ότι μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν, πλανώνται πλάνην οικτράν, δεν είναι αυτό ο Κασσελάκης. Είναι δίπλα στους βουλευτές, είναι πάντα εδώ, η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή, συμμετέχει στις δράσεις. Του λες «θα πάω εκεί» και σου λέει «θα έρθω μαζί», είναι ακάματος, σηκώνεται στις 6:00 το πρωί και κοιμάται τα μεσάνυχτα. Είναι στις πλημμύρες, είναι στους αγρότες, είναι εδώ, είναι εκεί, είναι παντού, στηρίζει με την απλή καθαρή φωνή και ανοιχτή καρδιά.

Δεν είναι δυνατόν να μπούμε στην παράνοια να ψηφίζουμε κάθε πέντε μήνες αρχηγό μέχρι να μην είναι πια ο Κασσελάκης. Εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουμε μείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε αντιπολίτευση σκληρή, δυναμική, νυχθημερόν είμαστε εκεί, είμαστε σε επιτροπές, είμαστε σε επισκέψεις εδώ μέσα δρόμους, είμαστε παντού και το γεγονός ότι ο Στέφανος ο Κασσελάκης είναι δίπλα μας, μας ενθαρρύνει και μας στηρίζει είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας.

Όχι λοιπόν κλείνοντας δεν θα πηγαίνουμε σε εκλογές μέχρι κάποιοι να μην ψηφίσουν το Στέφανο Κασσελάκη, έχουμε πρόεδρο. Και με αυτό τον πρόεδρο θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά».