«Οι στιγμές είναι ιστορικές και πρέπει να απαντήσουμε σήμερα χωρίς να προσπαθήσουμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να βάζουμε συνεχώς νέες προθεσμίες», είπε από το βήμα του Συνεδρίου ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ την λύσης των εκλογών, ζητώντας να ληφθούν «ξεκάθαρες αποφάσεις» σημειώνοντας πως «είχαμε έλλειμμα πολιτικής λειτουργίας όλο αυτό το διάστημα», ενώ άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας πως «έθεσε εσφαλμένα διλήμματα, η αντίθετη γνώμη δεν είναι συνωμοσία, είναι κατοχυρωμένη στο κόμμα μας».

«Πέταξε» επίσης το «καρφί» του για τον Παύλο Πολάκη και την αποχή του από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως δεν το «τηρήσαμε όλοι», χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει, λέγοντας πως αυτό αποτέλεσε «ακόμα ένα πετραδάκι στην έλλειψη αξιοπιστίας».

«Η Ιστορία μπορεί να γραφτεί από νικητές ή ηττημένους, όχι από σιωπηλούς», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ό,τι απόφαση και να πάρουμε, πρέπει να σφίξουμε γροθιές για κοινωνική αλλαγή».