Το ενδεχόμενο της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ζωντανό πάνω στο τραπέζι, παρά το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα εκρηκτική.

Ό,τι και να συμβεί πάντως αύριο το πρωί, το συμπέρασμα από όλη την διαδικασία είναι ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης βγαίνει για μία ακόμη φορά λαβωμένο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η ένταση. Αύριο το πρωί θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση που κατατέθηκε από συνέδρους για την μη διεξαγωγή των εκλογών και η οποία όπως φαίνεται θα περάσει. Φυσικά αυτό που απομένει να φανεί είναι το πως θα διαχειριστούν οι δύο υποψήφιοι μία τέτοια απόφαση προκειμένου να μην εμφανιστούν ότι υπαναχωρούν από την απόφαση τους να διεκδικήσουν την ηγεσία.

Πρωτοβουλία Νίκου Παππά και Σωκράτη Φάμελλου

Η πρωτοβουλία του Νίκου Παππά και του Σωκράτη Φάμελλου να κινήσουν τις διαδικασίες γι' αυτή την ιστορία με την λογική ότι δεν υπάρχει χρόνος για εσωκομματικές κάλπες πριν από τις ευρωεκλογές βρήκε γρήγορα πολλούς υποστηρικτές. Όπως έγραψαν αποκλειστικά τα parapolitika.gr από χθες το βράδυ στελέχη του κόμματος είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται προκειμένου το συνέδριο να απορρίψει την πρόταση για προσφυγή στις κάλπες. Η ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη και η απόφαση της να αναμετρηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη τάραξε το κλίμα μέσα στο συνέδριο αν και για πρώτη φορά σε κορυφαία κομματική συνεδρίαση ακούστηκαν γιουχαρίσματα με τον Στέφανο Κασσεκλάκη να επιχειρεί να κατευνάσει τα πράγματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας υπερβολική αυτοπεποίθηση έλεγε σε όλη την διάρκεια των εργασιών ότι είναι έτοιμος να αναμετρηθεί σε μια νέα εκλογική μάχη, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι δεν φταίει αυτός για την εξέλιξη αυτή. Παράλληλα ο πρώην στενός συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππας αποδήμησε τον πρώην πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε παραβρεθεί στο συνέδριο προκειμένου να πει τις απόψεις του. Με τον τρόπο αυτό ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησe την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία τίναξε στον αέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.