«Θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές, το σώμα θα αποφασίσει», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την απόφασή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Δείτε εδώ: Όλγα Γεροβασίλη: Είμαι παρούσα ως υποψήφια πρόεδρος στο δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου - Την αποδοκίμασαν ορισμένοι σύνεδροι

Τόνισε ότι «το καταστατικό είναι συγκεκριμένο για ημερομηνία εκλογών» και εξήγησε πως για να στηθεί η κάλπη «χρειάζεται τουλάχιστον ένας μήνας», παραλληλίζοντας την θέση αυτή με τα παραδείγματα εκλογής του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι «το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή αρχηγού γίνεται έναν μήνα μετά την προκήρυξη και ότι θα γίνει με κάλπη». Σημειώνεται ότι ο κ. Κασσελάκης έχει πει για εκλογή στις 10 Μαρτίου και ότι θα γίνει με υβριδικό σύστημα, δηλαδή και με κάλπη και ψηφιακά.

image_1_

Υπενθύμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απόφαση, καθώς δεν είναι καταστατική», αναφορικά με την θέση Κασσελάκη για την υβριδική ψήφο, καθώς «το συνέδριο αποφασίζει μόνο αν θα γίνουν ή όχι εκλογές». Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα και οι αποφάσεις θα γίνουν σεβαστές, υπογραμμίζοντας πως το διακύβευμα της αυριανής ψηφοφορίας θα είναι «ναι ή όχι σε εκλογές και με ερώτημα αυτό που υπέγραψαν».

Είπε πως όλες οι καταστατικές διαδικασίες είναι συγκεκριμένες, ενώ σε ερώτημα που τέθηκε για το αν θα υπάρξει μία πιθανή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει κάτι επί του ζητήματος. Όσο για την δέσμευση που ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης την επομένη της εκλογής να παραμείνει στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος σχολίασε «δεν θεωρώ αναγκαίο να απαντήσω στα αυτονόητα. Το εγγυάται η πορεία μου στην παράταξη».