Με την Όλγα Γεροβασίλη να βγαίνει μπροστά και να προκρίνεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα, ως η βασική και πιθανόν η μοναδική αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη και πιθανότατα εντός της ημέρας να κάνει γνωστή την υποψηφιότητά της, το ενδιαφέρον στην εσωκομματική αρένα του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στη θέση που θα επιλέξουν να πάρουν πρωτοκλασάτα στελέχη, κυρίως όμως ο Νίκος Παππάς.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Τα "στρατόπεδα" Κασσελάκη και Γεροβασίλη - Ποιοι θα στηρίξουν τις δύο υποψηφιότητες (Ονόματα)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση του κ. Παππά το προηγούμενο διάστημα της μεγάλης ΣΥΡΙΖΑϊκής έξαρσης υπήρξε άκρως αντιφατική, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό της αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το πρόσωπο που του έβαλε πλάτη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αποτρέποντας τα μέλη του κομματικού οργάνου να προχωρήσουν σε αίτημα έκτακτης σύγκλησης Κεντρικής Επιτροπής και κατάθεσης πρότασης μομφής σε βάρος του.

Χθες το πρωί ο κ. Παππάς μίλησε στο συνέδριο μπροστά σε άδεια καθίσματα, επιλέγοντας να επικεντρώσει αποκλειστικά στα θέματα του τομέα ευθύνης του, δηλαδή της Οικονομίας, χωρίς να κάνει την παραμικρή αναφορά στις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις μετά την παρέμβαση Τσίπρα και την απάντηση Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα η Όλγα Γεροβασίλη δεχόταν στη Βουλή τον ∆ιονύση Τεµπονέρα προφανώς για να του συστήσει να αποσυρθεί από τις όποιες βλέψεις µπορεί να έχει ο εργατολόγος και το κλίµα ήταν συναινετικό. Κάτι που αποτυπώθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν ο κ. Τεµπονέρας στην οµιλία του στο συνέδριο προανήγγειλε εµµέσως ότι δεν θα είναι υποψήφιος. «Το πιο σηµαντικό δεν είναι το “ποιος” θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το “πώς και για ποιους” θα δώσουµε τη µεγάλη µάχη», ανέφερε, προσθέτοντας πως η στιγµή αυτή δεν αφορά πρόσωπα αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια. «Καρέκλες και οφίτσια, αν και µας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαµε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόµαστε, γιατί τις µάχες µας τις δίνουµε µε ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, χωρίς να ζητάµε µερτικό, µέσα στην κοινωνία», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προηγούµενες ηµέρες είχε προκαλέσει τον εκνευρισµό τόσο της ηγετικής πτέρυγας όσο και της παλιάς φρουράς της Κουµουνδούρου µε την έµπνευσή του να παραστεί σε εκδήλωση από κοινού µε την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.


Επαφές στη Βουλή

Η Όλγα Γεροβασίλη στη Βουλή είχε ακόµη συναντήσεις µε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, βουλευτές και στελέχη του κόµµατος, όπως επίσης µε τον Γιάννη Ραγκούση και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, Σωκράτη Φάµελλο.

Ο τελευταίος έβαλε τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Φάµελλος, µιλώντας στο Open, τόνισε ότι από το περασµένο καλοκαίρι, οπότε ανέλαβε υπηρεσιακός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της εσωκοµµατικής εκλογής, δεν ακολουθεί προσωπική διαδροµή και για τον ίδιο δεν έχουν σηµασία οι προσωπικές επιλογές αλλά οι συλλογικές.

«Το συνέδριο είναι πιθανά η τελευταία ευκαιρία να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ µια συνεκτική πρόταση εξουσίας. Το θέµα δεν λύνεται µόνο µε το θέµα του προέδρου. ∆εν ήταν το θέµα του προέδρου. Το θέµα είναι αν µπορούµε να λειτουργούµε µε συντροφικότητα. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αναπόφευκτο πάντως να πάµε σε εκλογές. Ο προβληµατισµός είναι αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και αν θα έχει µια πρόταση προς την κοινωνία για να τη βοηθήσει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουµε είναι θέµα επιβίωσης το συνέδριο. Έχω προβληµατισµό για το πώς θα εξελιχθεί η συζήτηση. Προφανώς παίζουν ρόλο τα πρόσωπα, γιατί υλοποιούν την πολιτική», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcnqdexrwop)