Το μήνυμα ότι η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού έστειλε ο Νίκος Δένδιας μετά την πτήση του με F-16 Viper στην Κρήτη.

«Η Κρήτη έχει τεράστια στρατηγική σημασία. Είχα πριν από λίγη ώρα τη μοναδική ευκαιρία να πετάξω και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη μας επιτελούν το σπουδαίο έργο τους. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη όλων μας», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.



Όπως τόνισε, «η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής της χώρας αλλά και πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους για «ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παραλαβή των Rafale και των F-16 ενισχύει τις μοίρες. Ήδη συζητάμε την απόκτηση του F-35 που θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τέλος, αναφέρθηκε στο ότι «η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει την αμυντική βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας για να παράγουμε εμείς αμυντικά συστήματα» και ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Η πτήση Δένδια με τα F-16 Viper


Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Αιγαίο, με σχηματισμό F-16 Viper της 340 Μοίρας της 115 ΠΜ, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, και τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη.