Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, χαρακτήρισε "μη αναμενόμενη" την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ, μία ημέρα μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και την προσφυγή Κασσελάκη σε τετραπλές εσωκομματικές εκλογές.

Ο κ. Μαύρος δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μελετά άλλους πολιτικούς και «θέλει να κάνει τον μέντορα της Αριστεράς». Ωστόσο, η παρέμβασή του είχε μέσα της αμυντικά συστατικά, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν μου λέγατε να διαβάσω το πολιτικό σκηνικό, θα σας έλεγα ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και οι πολιτικοί γράφουν ιστορία», σημείωσε, λέγοντας ότι «δεν κάνεις συνομιλητή τον αντίπαλο, κάνεις συνομιλητή τα προβλήματα του τόπου, την κοινωνία και τους πολίτες».

Επικρίνοντας ένα κομμάτι της ομιλίας του κ. Κασσελάκη στο 4ο Συνέδριο του κόμματος και την αναφορά που έκανε στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Όταν βαφτίζεις “μεγάλο” τον Μητσοτάκη, τότε μικραίνεις εσύ».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czcbf5zho3mp)

Μάλιστα, όπως είπε, το συνέδριο πήγαινε κακήν κακώς και ο Αλέξης Τσίπρας με την παρέμβασή του έθεσε το πραγματικό ζητούμενο, την έλλειψη εμπιστοσύνης στον αρχηγό.

«Όλο αυτό είναι αυτοκαταστροφικό. Τους τελευταίους 8 μήνες το μόνο που δεν κάνει (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι να συζητάει τα προβλήματα των Ελλήνων και του τόπου. Συζητάει δυναμικές εσωτερικές μέσα στο κόμμα», σημείωσε. Απαντώντας σε ερώτηση πώς κινείται δημοσκοπικά το κόμμα λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές δήλωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά κινείται στο 12%».