«Σοφή η δήλωση Τσίπρα και πολύ σωστή», ήταν το σχόλιο του Βασίλη Κόκκαλη, κατά την είσοδό του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο Tae Kwo Do. Ο ίδιος πάντως συμπλήρωσε ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν αποτελεί αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ σχολίασε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί, όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης (22/2/2024) δύο ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε αιφνιδιαστικά σε κίνηση που παραπέμπει σε καθαίρεση Κασσελάκη, αφού ζήτησε εκλογές από τη βάση για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Διαβάστε σχετικά: "Παγωμάρα" και προβληματισμός στους σύνεδρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη "βόμβα" Τσίπρα κατά Κασσελάκη (Εικόνες)

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωθεί τα πράγματα σε ένα εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, κατηγορώντας τον νυν πρόεδρο ότι επιδιώκει μία «λευκή επιταγή τριετίας» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, πράγμα που, όπως αναφέρει, προεξοφλεί μία εκλογική αποτυχία.

Παράλληλα, αφήνει σοβαρές αιχμές σε όλες τις εσωκομματικές πλευρές, όπως και στους αποχωρήσαντες που συγκρότησαν τη Νέα Αριστερά.