Τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας ότι "στην ουσία ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκ νέου εκλογές και βλέπει το ίδιο πρόβλημα με όλους μας".

Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε στην ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην πολιτική, μεταξύ άλλων πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «μαύρη τρύπα» που ρουφάει την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς.

Σακελλαρίδης: Μαύρη τρύπα ο ΣΥΡΙΖΑ, που ρουφάει ανθρώπους

«Επειδή με ρωτήσατε όμως και προφανώς αντιλαμβάνομαι πλήρως το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός, επειδή είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία και δεν θέλω να το παίζω γενικός πολιτικός σχολιαστής. Όμως δεν μπορώ να μην σας πω, ότι οι εξελίξεις, οι οποίες συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς με θλίβουν και μου γεννούν και άλλα ανάμεικτα συναισθήματα αν θέλετε, αλλά η θλίψη είναι το βασικό συναίσθημα» είπε ο κ. Σακελλαρίδης κα πρόσθεσε: «Έχω την αίσθηση πως με όλα αυτά που παρακολουθούμε, ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι μια “μαύρη τρύπα”, μια μαύρη τρύπα που ρουφάει πραγματικά πολιτικές δυνάμεις, που ρουφάει ανθρώπους, που ρουφάει θέσεις, που ρουφάει αν θέλετε και την αξιοπρέπεια του κόσμου της Αριστεράς και την ΚΕ και την ενέργειά του να συνεισφέρει στο δημόσιο, στη δημόσια πολιτική».

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε ότι «νομίζω ότι επιβεβαιώνει πλήρως όλα αυτά τα οποία σας λέω. Πέντε μήνες μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, στην ουσία ο κύριος Τσίπρας ζητάει δεν θα έλεγα μόνο αναβάπτισμα, ζητάει εκλογές εκ νέου».

Σχολιάζοντας την επιστροφή του στα πολιτικά δρώμενα, είπε πως είναι απολύτως συνειδητή η επιλογή για επιστροφή στο πολιτικό του σπίτι, όπως και η ένταξή του στη Νέα Αριστερά. «Μία κίνηση που την κάνω με περηφάνεια, μια κίνηση που την κάνω γιατί την πιστεύω βαθιά» υπογράμμισε.

'Οταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό του σπίτι είπε: «Δεν σημαίνει ότι ένα κόμμα είναι το πολιτικό σου σπίτι επειδή είναι είναι brand name, έχει να κάνει με πολιτικές απόψεις και την αξιοπιστία των ανθρώπων που που το αποτελούν. Προφανώς για να μπω στην πολιτική μετά από εννιά χρόνια είναι κάτι το οποίο ένιωθα ότι έχω ανάγκη να με εκφράζει, να συμφωνώ. Δεν έχω μπει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα... Δεν ένιωθα προφανώς ότι είναι ένας πολιτικός χώρος στον οποίο θα μπορούσα να είμαι ενεργός και να προσφέρω».

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές απάντησε: «Νομίζω αυτό εύκολα μπορώ να σας το απαντήσω λέγοντας σας ότι είναι μια απόφαση η οποία θα ληφθεί σε συλλογικό επίπεδο και θα ανακοινωθεί το οτιδήποτε με ένα συντεταγμένο τρόπο».