«Στα συνέδρια των κομμάτων γίνονται πολλές ζυμώσεις και νομίζω ότι και στο δικό μας συνέδριο θα υπάρξει μια τριήμερη σκληρή διαδικασία γιατί εκεί θα αποφασίσουμε τα κείμενα τα οποία θα μας ακολουθήσουν στη μάχη των ευρωεκλογών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Ο Κώστας Μπάρκας παραδέχτηκε την ύπαρξη προβληματισμού στο κόμμα, δεδομένης της χαμηλής δημοσκοπικής του παρουσίας, τονίζοντας την ανάγκη για συλλογική προσπάθεια προς την ανασύνταξη του κόμματος. Ο κ. Μπάρκας θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενωμένη μάχη στις ευρωεκλογές, με στόχο την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερο κόμμα, ενώ δεν θεωρεί απαραίτητη την επαναβεβαίωση του Σ. Κασσελάκη στο συνέδριο, δεδομένης της πρόσφατης εκλογικής του νίκης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν ενστερνίζεται τις αγωνίες των υπόλοιπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Να μην κρυφτώ ότι δεν υπάρχει προβληματισμός, με την έννοια ότι δημοσκοπικά είμαστε πολύ χαμηλά, δεν δείχνει να μπορούμε να δείξουμε σημάδια βελτίωσης. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια περιδίνηση η οποία κρατάει πάρα πολύ καιρό, με πολλά προβλήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί, θεωρώ ότι έχουμε προβληματισμό. Αν είχαμε ως στόχο το συνέδριό μας να είναι μια ώθηση στο να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών για να μπορέσουμε να ανατάξουμε τον χώρο, τα τελευταία γεγονότα δημιουργούν προβληματισμό. Παρ' όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλεγμένο πρόεδρο, ο οποίος είναι πολύ λίγο χρονικό διάστημα στο τιμόνι της ηγεσίας και θεωρώ ότι πρέπει πλέον όλοι μας να βοηθήσουμε τον χώρο, τον πρόεδρο, τα όργανά μας, το συνέδριο θα πρέπει να λειτουργήσει έτσι για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών.

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Στα συνέδρια των κομμάτων γίνονται πολλές ζυμώσεις και νομίζω ότι και στο δικό μας συνέδριο θα υπάρξει μια τριήμερη σκληρή διαδικασία γιατί εκεί θα αποφασίσουμε τα κείμενα τα οποία θα μας ακολουθήσουν στη μάχη των ευρωεκλογών. Στις ευρωεκλογές ούτως ή άλλως όλοι μας θα μετρηθούμε. Είναι πάρα πολύ σοβαρές οι εκλογές αυτές και θεωρώ ότι θα πρέπει να μας απασχολήσει η μάχη των ευρωεκλογών, θα πρέπει να πάμε ενωμένοι, να δώσουμε τη μάχη αυτή για να είμαστε δεύτερο κόμμα.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει ο κ. Κασσελάκης να επιδιώξει την επαναβεβαίωσή του στο συνέδριο

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται πριν από τις ευρωεκλογές κάτι τέτοιο. Ο Σ. Κασσελάκης έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση ύστερα από μια εκλογική διαδικασία η οποία έγινε πριν από τέσσερις μήνες. Οι περισσότεροι από αυτούς που τον αμφισβήτησαν στις δεύτερες εκλογές, δηλαδή ήταν με την άλλη υποψηφιότητα της Ε. Αχτσιόγλου, έχουν αποχωρήσει από τον χώρο. Ο Σ. Κασσελάκης λοιπόν δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή αμφισβητείται από πουθενά, γι' αυτό και το θεωρώ μη αναγκαίο να συμβεί αυτό.

Ερωτηθείς αν περιμένει την παρουσία και την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο συνέδριο

Κ.ΜΠΑΡΚΑΣ: Ο Α. Τσίπρας μιλάει συνεχώς, συνεχώς παρεμβαίνει. Παρέμεινε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου να συγκεραστεί τις όποιες αντιρρήσεις υπήρξαν, συνεχώς μιλάει. Συνεχώς μιλάνε τα κείμενά του, άνθρωποι οι οποίοι είναι στο περιβάλλον του, συνεχώς μιλάει. Μπορεί σε κάποιους να μην τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο το κάνει, όμως το κάνει.