O υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, έδωσε το "παρών" σε ενημερωτική εκδήλωση της Attica Green Expo για την έκθεση καινοτόμων δράσεων και πρακτικών με οικολογικό αντίκτυπο και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις, και ειδικά στις δράσεις, οι οποίες «προσπαθούν να αυξήσουν την ανακύκλωση, προσπαθούν να έχουμε αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων».

Αποτελούν δε, κοινό πεδίο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τον ιδιωτικό τομέα «που έχει να προσφέρει σημαντική τεχνολογία», αλλά και για την κυβέρνηση, για την οποία το θέμα είναι προτεραιότητα. Είναι, άλλωστε, «προτεραιότητα για τη χώρα», επεσήμανε επίσης και συνέχισε: «Έχουμε κάνει βήματα και κάνουμε βήματα για να βελτιώσουμε την κατάσταση αυτή, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο». 
 

Βορίδης: Θέλουμε συστήματα ανακύκλωσης και εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε


Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έκθεσης, τον ερχόμενο Μάιο, θα δοθεί η δυνατότητα «ώστε να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ανταλλάξουν απόψεις, να δουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να δουν το θεσμικό πλαίσιο και να συζητήσουν για όλα αυτά». Κατά συνέπεια, «αρχίζει να γίνεται ένας σημαντικός θεσμός, ελπίζω να συνεχίσει και να μεγαλώνει όλο και περισσότερο».

Παραλλήλως, στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Βορίδης, υπογράμμισε «το μεγάλο ερώτημα», που είναι «πώς μέσα στο πλαίσιο συνολικά των πράσινων και περιβαλλοντικών πολιτικών μπορούμε να βελτιώσουμε τους ρυθμούς της ανακύκλωσης. Είμαστε ακόμη χαμηλά, αλλά έχουμε κάνει βήματα. Ανεβαίνουμε, αλλά έχει ακόμη δρόμο να κάνουμε. Θέλουμε συστήματα ανακύκλωσης και εδώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

Εξ άλλου, «η τεχνολογία όλα αυτά τα χρόνια βελτιώνεται σημαντικά». Και ενώ «στο κομμάτι των ανανεώσιμων η χώρα έχει κάνει άλματα, έχουμε πραγματικά αλλάξει τα μεγέθη μας και η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται μια χώρα που πρωταγωνιστεί στο κομμάτι των ανανεώσιμων, στο κομμάτι, όμως, της διαχείρισης των απορριμμάτων έχουμε αρκετή δουλειά».