“Η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική…” αυτό είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στην Βουλή για μια κύρωση αρμοδιότητας του προκαλώντας αίσθηση στην Ολομέλεια και σε όσους τον άκουσαν που δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης μιλώντας για την Κύρωση των τροποποιήσεων, που υιοθετήθηκαν την 8η Δεκεμβρίου 2021 από τη Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) στη Διεθνή Σύμβαση "Περί Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού" τόνισε πως “Οφείλω να απαντήσω ως Έλληνας της Κύπρου, μιλάμε για μάχες του ελληνισμού είχα τη τύχη να είμαι στη μεγαλύτερη μάχη της Κύπρου την ένταξη στην ΕΕ.

Αν κάποιοι υπονοούν άλλες μάχες όπως οι μάχες που έδωσε η Χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος… εγώ ναι είμαι εναντίον γιατί μεγάλωσα στη πράσινη γραμμή  και ξερό τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλώς για και μόνο ως μάχες fake γιατί ο ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στην Κύπρο. Η μισή Κύπρος είναι ήδη Τουρκική…”

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με την Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε “είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας, Η μισή Κύπρος είναι ήδη Τουρκική… να ανακληθεί, είμαι βέβαιη ότι δεν το εννοούσατε”.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Χύτας είπε “έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στα πρακτικά και να το διαγράψετε , ζήτησα απλό τους συνεργάτες μου να ακούσω το απόσπασμα και το είπατε ήδη, το είπατε χωρίς εισαγωγικά .  Είπατε ήδη ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική και μείναμε με το στόμα ανοιχτό,  να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων ότι η μισή Κύπρος είναι  ήδη τουρκική όχι υπουργέ, υπό κατοχή είναι”.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρ. Στυλιανίδης σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα λεγόμενα του πήρε τον λόγο “μια διατύπωση με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχουν ακουστεί και από την Κυπριακή Βουλή, ακόμη και από προέδρους Κυπριακής Δημοκρατίας ακόμη και στην Κύπρο, προς θεού… ακούστηκε ότι παραχώρησα την μισή Κύπρο, είμαι πολεμιστής της Κύπρου και έδωσα αγώνες για πατρίδα μου, είναι σε εισαγωγικά… αυτό που είπα!”.