Δεκτή από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και πραγματοποιεί σειρά επίσημων συναντήσεων.  Προηγουμένως η Ρομπέρτα Μετσόλα έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμα: Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Μέτσολα: "Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ στην Ελλάδα"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz9uoix6pl8p)

sakellaropoulou_metsola4154658-007
sakellaropoulou_metsola4154660-006
sakellaropoulou_metsola4154662-008
sakellaropoulou_metsola4154668-004
sakellaropoulou_metsola4154681-005
sakellaropoulou_metsola4154686-003
sakellaropoulou_metsola6122808-001
sakellaropoulou_metsolasakelaropoulou_metsola-002

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Να αντιμετωπιστεί η ρητορική του λαϊκισμού εντός ΕΕ

Η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι μια πανευρωπαϊκή δημοκρατική άσκηση που δεν είναι μόνο προνόμιο και έδωσε τα συγχαρητήριά της στην κ. Μετσόλα για τις επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στα κράτη-μέλη και την επαφή που έχει με νέους ενόψει των εκλογών. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε και την ανάγκη ενός συντονισμένου και αποφασιστικού τρόπου αντιμετώπισης της ακραίας ρητορικής του λαϊκισμού που αναπτύσσονται εντός της Ένωσης και επιχειρούν να αμφισβητήσουν αξίες κράτος δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας.

«Η Ευρώπη έχει πετύχει πολλα», υπογράμμισε η κ. Σακελλαρόπουλου σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν και προκλήσεις όπως είναι η κλιματική και ενεργειακή κρίση, το μεταναστευτικό και η ρωσική επιθετικότητα. Ειδική αναφορά έκανε η Προέδρος της Δημοκρατίας στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σημειώνοντας ότι «η δολοφονία του μας θύμισε ότι ο αγώνας της Δημοκρατίας και της ελευθερίας ενέχει προσωπικές θυσίες» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα θα στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί.


Ρομπέρτα Μετσόλα: Τα συγχαρητήρια για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο 

Από την πλευρά της η Ρομπέρτα Μετσόλα, αναφέρθηκε στην χώρα μας δίνοντας τα συγχαρητήρια της για τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων όπως η ισότητα στον γάμο αλλά και το δικαίωμα ψήφου στους 17χρονους.

Για τον θάνατο του Ναβαλνι, τόνισε πως απέδειξε την ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν απεδειξε ότι είναι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να καταστρέψει όποιον τον αντιμάχεται. Δήλωσε επιπλέον πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στο ευρωκοινοβούλιο και όπως εξήγησε ια έχει επαφές με επιτροπές αλλά και πολιτικές ομάδες καθώς και στελέχη κυβερνήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.