Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

«Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η αρχική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη στα θέματα αρχών και η υποστήριξη των δικαιωμάτων χωρίς παρενθέσεις ήταν μια γραμμή, η οποία ακολουθήθηκε με συνέπεια κι αυτό φάνηκε και το μεγαλύτερο μέρος της Βουλής συμμετέχει και συμφωνεί με αυτή τη λογική.

Από εκεί και μετά, οι διαφορετικές θέσεις των κομμάτων με μεγάλη έμφαση σε αυτό που συνέβη στη Ν.Δ. με την αποχή ή κατά είναι πολύ μεγάλο μέγεθος για το μέγεθος της Ν.Δ., βέβαια και η παρέμβαση του κ. Σαμαρά ήταν σε τελείως διαφορετική γραμμή.

Θεωρώ αυτό που είπε και ο κ. Σκέρτσος ότι για κάποια πράγματα που είναι πολύ σοβαρά μπορούμε να βρούμε τρόπο να συμφωνήσουμε και οι συναινέσεις αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρξουνε. Από την άλλη, να σημειώσουμε ότι αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν πίεζε ή αν δεν το ψήφιζε το νομοσχέδιο, ενδεχομένως να μην πέρναγε», επισήμανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

*Διαβάστε εδώ: Ρουσόπουλος στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν κινδυνεύει oύτε η οικογένεια oύτε η θρησκεία μας από τον γάμο των ομοφύλων

«Αυτό που πρέπει να κοιτάμε όλοι μας είναι το καλό του τόπου και να πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά, οι πολιτικές μας διαφορές και οι αντιπαραθέσεις όταν δεν είναι για το καλό του τόπου καλό είναι να μένουν στην άκρη. Έχουμε πολλά θέματα στα οποία πρέπει να συμφωνούμε και να προχωράμε όλοι μαζί, τα κυριότερα θέματα είναι τα θέματα της εθνικής άμυνας, των εξωτερικών και τα θέματα της Παιδείας. Σε αυτά τα θέματα όσες φορές έχουμε ομονοήσει και καταφέρει να έχουμε την ίδια άποψη μπορούμε να πάμε μπροστά. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα το θέμα της εθνικής στρατηγικής που θέλουμε να πάει αυτή η χώρα, τι θέλουμε να κάνουμε και αυτό πρέπει να το συμφωνήσουμε όλοι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν υπέρ του χθεσινού νομοσχεδίου, απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να πω τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος, θεωρώ ότι έχει κάνει κάποιες δηλώσεις πριν γίνει η ψηφοφορία, έχει πάρει κάποιες θέσεις συγκεκριμένες, από εκεί και μετά μένει να δούμε τι θα κάνει, είναι δικιά του η απόφαση και των οργάνων. Θεωρώ ότι κάτι θα γίνει, περιμένουμε να δούμε. Θεωρώ ότι κατ’ ελάχιστο πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει κάθε αρχηγός που λέει ότι "θα κάνω αυτό ή εκείνο"».


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ"   | Parapolitika