Mια ιστορική στιγμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό αποτέλεσε η σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή. Εκεί όπου 176 βουλευτές από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας είπαν το «μεγάλο ναι». Εναρμονίζοντας έτσι τη χώρα μας με όσα ισχύουν σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Εκεί που η λέξη «διάκριση» είναι απαγορευμένη. Εκεί που η έννοια «ισότητα» έχει πραγματική βάση και αξία.

Το τελευταίο που έχει τώρα σημασία είναι να αναδειχτούν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να αποτιμηθεί η παρέμβαση του κ. Σαμαρά, να ερμηνευτεί η φυγόπονη στάση του Παύλου Πολάκη.

Σήμερα είναι μια νίκη της φιλελεύθερης Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. Για αυτό και πρέπει με γενναιότητα να πούμε ένα μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Αλέξη Χαρίτση και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αδιαφόρησαν για το πολιτικό κόστος, που δεν έπαιξαν μικροπολιτικά παιχνίδια, που έκλεισαν τα αυτιά στις ποικίλες πιέσεις.

Από αύριο κανείς δεν θα θυμάται όσους προσπάθησαν να κρατήσουν τη χώρα δέσμια των ιδεοληψιών τους.

Αντιθέτως θα μνημονεύει τους 176 βουλευτές που συνέβαλαν ώστε συμπολίτες μας, λίγοι ή πολλοί μικρή σημασία έχει, να αποκτήσουν ισότιμα δικαιώματα.

Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα έκανε ένα τολμηρό και γενναίο βήμα. Μπράβο!