Την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Κανένα σχόλιο, εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις» λένε κυβερνητικές πηγές, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ομόφυλα ζευγάρια: Η ομιλία Σαμαρά στην Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξέθεσε λεπτομερώς το ιδεολογικό πλαίσιο των διαφωνιών του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην συζήτηση στη Βουλή πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν, ωστόσο, τόνισε πως στην παρούσα φάση η κυβέρνηση αισθάνεται να μην απειλείται από την αντιπολίτευση. «Αυτό δεν είναι καλό και δεν σημαίνει πως έχει πάντοτε δίκιο» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Σαμαράς: "Προφανώς θα καταψηφίσω, δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομοφύλων"

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε πως ανοίγει «Κερκόπορτα» στην κατάργηση της μητρότητας, την πολυγονεΐκότητα και την εισαγωγή στα δημόσια έγγραφα των όρων «γονέας 1» και «γονέας 2». Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε επίσης πως δεν πρόκειται για κάτι που αφορά στο δικαίωμα ενηλίκων αλλά και στο δικαίωμα των παιδιών να έχουν μάνα και πατέρα. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε δε ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι δικαίωμα. Όπως είπε: «Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο γάμος προσφέρει το δικαίωμα της τεκνοθεσίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5u0jlozqpt)