Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΛΛ. ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως «λειτουργείτε με φόβο και τρόμο. Λέτε ότι θα τεθούν εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό όποιοι δεν υπερψηφίσουν το ν/σ, με εξαίρεση τον κ. Βορίδη. Το ερώτημα που γεννάται είναι: γιατί όλοι, εκτός του κ. Βορίδη; Τον ετοιμάζετε για νέο κόμμα, για τους δήθεν δεξιούς; Και γιατί θα τεθούν εκτός κυβέρνησης και όχι εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Ή πάτε συντεταγμένα και ψηφίζετε ή όσοι τεθούν κατά της γνώμης του πρωθυπουργού καρατομούνται». «Είναι αργά για δάκρυα, κύριοι της ΝΔ. Κάποιοι βουλευτές της ΝΔ ετοιμάζονται να «καταψηφίσουν» το ν/σ. Πρόκειται για υποκρισία! Είναι οι ίδιοι που ανέχτηκαν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι οι ίδιοι που χώρισαν την εθνική κυριαρχία, ψηφίζοντας τη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Είναι οι ίδιοι που υπερψήφισαν τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας ξεσπιτώνοντας τους Έλληνες, ανοίγοντας την κερκόπορτα στα funds».

Βελόπουλος σε βουλευτές ΝΔ: Επί 5 χρόνια προδίδετε τη Νέα Δημοκρατία

Συνέχισε λέγοντας: «Απευθύνομαι στους βουλευτές της Ν.Δ. Σε περιμένω να 'ρθει και πάλι, μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη, μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η θρησκεία, ζήτω η Νέα Δημοκρατία…. Ξαναπείτε το, το βράδυ, όταν θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο. Επί 5 χρόνια προδίδετε τη Ν.Δ. Αν κάποιος σε προδώσει μία φορά, το λάθος είναι δικό του, αν σε προδώσει δεύτερη φορά, το λάθος είναι δικό σου».

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε: «Θα σας θυμίσω τι έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου για να δείτε τι αναντιστοιχία υπάρχει σήμερα. Έλεγε λοιπόν ο Α.Παπανδρέου, αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στις παραχωρήσεις που θα της ζητηθούν: «…Η απάντησή μας προς όλους θα είναι ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να συζητήσει. Η Ελλάδα με κανέναν τρόπο να μην παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Ούτε ένα βήμα πίσω. Μόνο μια Ελλάδα με έναν λαό που να πιστεύει στο έθνος και στην πατρίδα, μπορεί να επιβάλει την ειρήνη στο Αιγαίο». Ο Α. Παπανδρέου μίλησε για έθνος. Αυτό είναι το λατρεμένο ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με το σημερινό, με το δικό σας ΠΑΣΟΚ».