Σύγκρουση κορυφής υπήρξε χθες κατα την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων και την εισήγηση που υπήρξε από τους γραμματείς να διεξαχθούν αυτές σε τρείς εβδομάδας με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Το παράδοξο, μάλιστα, ήταν ότι κανείς δεν διαφωνούσε με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ οι μοναδικές ενστάσεις που ακούστηκαν είχαν να κάνουν με την θωράκιση της διαδικασίας, ώστε οι εκλογές να είναι αδιάβλητες.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: “Σφάχτηκαν” Κασσελάκης - Φλαμπουράρης στην Πολιτική Γραμματεία - “Θα κάνω δημοψήφισμα” - “Είσαι αυταρχικός”


Η σύγκρουση Κασσελάκη - Φλαμπουράρη

Το θέμα αυτό, πάντως, έγινε αφορμή για να υπάρξει σύγκρουση ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος αποκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αυταρχικό».

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γραμματείς του κόμματος ανακοίνωσαν στα στελέχη που μετέχουν στην συνεδρίαση ότι για τεχνικούς λόγους δεν θα μπορούσε να γίνει η ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών για την αναδείξη των νομαρχιακών επιτροπών και τα συντονιστικά Ο.Μ. αυτή την Κυριακή, όπως ήταν αποφασισμένο. Πρότειναν, μάλιστα, η διαδικασία αυτή να γίνει σε τρείς εβδομάδες υβριδικά. Δηλαδή, κάποιοι να ψηφίσουν δια ζώσης και κάποιοι ηλεκτρονικά.

Πολλά στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλιζα Ξενογιανακοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εμφανίστηκαν να ασκούν κριτική για το γεγονός ότι μόλις τρεις μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώνεται η αναβολή της όλης διαδικασίας, χωρίς ωστόσο να διαφωνούν με την ηλεκτρονική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ραγκούσης εμφανίστηκε να λέει μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίηση τους. Είμαι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπήκε μέσω zoom από τις Βρυξέλλες στην συνεδρίαση, εμφανώς εκνευρισμένος σημείωσε πως «ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή». «Αυτό -όπως τόνισε- θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη ποιος/ποια είναι ο κάθε ένας που καλούνται να ψηφίσουν».
Παράλληλα, ανέφερε ότι εάν δεν περάσει το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τα όργανα τότε θα πάει σε δημοψήφισμα.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης - ο οποίος είχε διαφωνήσει και με το δημοψήφισμα για την διαγραφή των διαφωνούντων- σηκώθηκε και του απάντησε: «Υπό αυτές τις συνθήκες πρόεδρε δεν μπορεί να γίνει συζήτηση. Είσαι αυταρχικός».

Η συνεδρίαση τελείωσε με πολλά στελέχη να αναρωτιούνται γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ένταση από την στιγμή που κανείς δεν διαφωνεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για μετάθεση των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε. και συντονιστικά Ο.Μ. μετα από δύο εβδομάδες υπερψηφίστηκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz52sqzv3szl)


Το μήνυμα Κασσελάκη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εν τω μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από την χθεσινή διαδικασία έστειλε μήνυμα προς όσους βουλευτές του κόμματος του, σκέφτονται σήμερα να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, λέγοντας ότι θα υπάρξουν συνέπειες. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση «τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι προφανώς η στάση τους θα μετρήσει, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την φράση «θα υπάρξουν συνέπειες».

Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό που εννοεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «εφόσον κάποιος βουλευτής από αυτούς που θα καταψηφίσουν είναι τομεάρχης θα πρέπει να παραιτηθεί».

Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους βουλευτές που ακούγονται ότι θα απέχουν είναι ο Παύλος Πολάκης -αν και ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Μίλτος Ζαμπάρας και η Νίνα Κασιμάτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz4zz2mxxcw1)