Ένταση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση για αναβολή των εκλογών των οργάνων και την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν την άποψη ότι δεν είναι δυνατό την τελευταία στιγμή να αναβάλλονται οι εκλογές, ενώ εκφράστηκαν ενστάσεις και για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που μετείχε στη συνεδρίαση μέσο zoom ζήτησε να μάθει ποιοι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας του απάντησαν πως δεν είναι αρνητικοί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αρκεί να οργανωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η διαδικασία να είναι αδιάβλητη.

«Τότε θα κάνω δημοψήφισμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να του απαντήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης «Είσαι αυταρχικός».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή. Αυτό, όπως τόνισε, θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη ποιος/ποια είναι ο κάθε ένας που καλούνται να ψηφίσουν.

Να σημειωθεί ότι πριν τη λήξη της συνεδρίασης αποχώρησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και Κατερίνα Νοτοπούλου, όπως και κάποια άλλα στελέχη.

Κασσελάκης στην ΠΓ: Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον βουλευτή δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, κατά την διάρκεια της συνεδρίαση, υπήρξε και άλλο… «επεισόδιο»Ύστερα από σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία είτε καταψηφίσει», φέρεται να είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ΠΓ

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την τοποθέτησή του στάθηκε και σε αρκετά εσωκομματικά ζητήματα. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. «Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους», φέρεται να είπε, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες».

Αν την τελευταία στιγμή, σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, «ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί αλλά που δυστυχώς, τελικά, δεν θα ισχύσουν».

«Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για έναν μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά θα χάσουμε έναν μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές, όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική», κατέληξε.

Υπερψηφίστηκε η εισήγηση Κασσελάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάθεση για 2 εβδομάδες μετά το Συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.
Το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται 17 και 18 Φλεβάρη . Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκινά την Πέμπτη 22/2/2024 στο TAE KWO DO με ομιλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz50f35dy1x5)