Για την αυριανή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

*Διαβάστε εδώ: Νέα παρέμβαση Ιερώνυμου για νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Να γίνει ονομαστική ψηφοφορία

Αναφορικά με την αυριανή ψηφοφορία για την ισότητα στο γάμο, είπε: «Θα ψηφίσω θετικά στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Απ’ ό,τι φαίνεται η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο. Από εκεί και μετά ο καθένας έχει την άποψή του. Ο πρωθυπουργός σωστά κατά την άποψή μου δεν έθεσε κομματική πειθαρχία στο ζήτημα, όσοι συνάδελφοι δεν πειστούν ή κακώς κατ’ εμένα μείνουν στις συζητήσεις περί προτύπων διαβίωσης, τρόπου ζωής, μοντέλα οικογενειακά και τα λοιπά μένουν σε ένα λάθος τοπίο. Η συζήτηση είναι για τα δικαιώματα της ισότητας του πολιτικού γάμου και των παιδιών που υπάρχουν σε αυτές τις οικογένειες».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το «όχι» κάποιων βουλευτών είναι απέναντι στον πρωθυπουργό και στη ΝΔ, απάντησε: «Δεν το πιστεύω, γιατί καταρχάς δεν βλέπω κανέναν βουλευτή της ΝΔ να μην υιοθετεί την κυβερνητική πρόταση της ΝΔ. Όλοι στηρίζουν τη ΝΔ, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις και νομίζω ότι πρέπει εκεί να αφήσουμε το θέμα και να μην το τραβάμε από τα μαλλιά».

Στην ερώτηση πού βάζει τον πήχη για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Η ΝΔ είναι το κλασικό ευρωπαϊκό κόμμα. Εμείς πιστεύουμε ότι η Δύση αναλογεί στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας και ο στον τρόπο σκέψη μας και αυτό το υποστηρίζουμε. Ακόμα και το νομοσχέδιο που σήμερα εισαγάγει η κυβέρνηση περιέχεται σε αυτό που λέμε δυτικό τρόπο σκέψεις άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας αυτή η άποψη να είναι πλειοψηφική στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι ο πήχης πρέπει να είναι υψηλός».