“Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου από μικρός άκουγα πως για ότι γίνεται στην Ελλάδα ποτέ κανείς δεν παίρνει την πολιτική ευθύνη” ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη απάντησε πως “Για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάποιο πολιτικό πρόσωπο παραιτείτο. Άλλο διοικητικές άλλο νόμιζες άλλο ποινικές ευθύνες να τις ξεχωρίζαμε” και συνέχισε “Έχει ακουστεί ότι εγώ κρύβομαι πίσω από την ασυλία μου. Ξέρετε ότι αυτό είναι ψευδές. Κατηγορούμαι για κάτι που έκανα ως υπουργός όχι ως βουλευτής. Η 717 αν διαβάσετε δεν συνδέεται  με τα Τέμπη το λέει η εισαγγελέας. Άλλο η 717 και τι λέει η ευρωπαίας εισαγγελέας και άλλη η υπόθεση ποινικά στην Λάρισα” και έκανε λόγω για ένδεια επιχειρημάτων από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας δεν την συνέδεσε με τα Τέμπη. Αυτό το κάνατε εσείς στη Βουλή. Η πρόταση άσκησης ποινικής δίωξης πρέπει να είναι στοιχειοθετημένη μέχρι στιγμής. Λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Όταν έρθουν οι δικογραφίες από τον ανακριτή της Λάρισας θα δούμε ένα υπάρχει συνάφεια της 717 με τα Τεμπη.

Ο κ. Κοκκαλης επανέλαβε και ρώτησε εάν “Προτίθεστε να ζήσετε την άρση ασυλίας σας να αντιμετωπίσετε τις ποινικές ευθύνες”.

H ένταση μετά βίας ελέγχεται στην συνεδρίαση της Εξεταστικής με τον Βασίλη Κόκκαλη να λέει “Απαντάω πως έχετε” Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών συνεχίζει “ο κ. Κοκκαλης παίζει ένα πολιτικό θέατρο συνειδητά”.

Διαβάστε σχετικά: Τέμπη: Η Εξεταστική Επιτροπή καταδίκασε τα γεγονότα ψυχολογικής βίας κατά βουλευτών

“Εσείς είστε πολίτικος ψεύτης” επιτίθεται ο κ. Κοκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρενέβη ο πρόεδρος της Εξεταστικής για να ρίξει τους τόνους κάνοντας λόγω για δημιουργία  “τεχνητής έντασης με φράσεις προσβλητικές, σηκώνετε την ένταση. Αν θέλουμε να απευθύνεται προσβολές στον μάρτυρα δεν θα το επιτρέψω” συμπλήρωσε ο κ.Μαρκόπουλος.

Θεωρώ ότι η ερώτηση είναι λανθασμένη και εξηγώ, είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε “Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από την βουλευτική μου ασυλία. Και ότι επεδίωξα την επανεκλογή μου από την βουλευτική μου ασυλία. Το άρθρο 86 το σύνταγμα περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Σπιρτζης που δεν έχει εκλέγει βουλευτής με αυτό το άρθρο θα ελεγχθεί.

-Γιατί δεν έγινε προανακριτική ; ρώτησε ο Β. Κόκκαλης;

-Έγινε μια μεγάλη συζήτηση μιλήσανε όλοι έγινε ψηφοφορία με μυστικές κάλπες.

-Εσείς τι ψηφίσατε για τον εαυτό σας; διερωτήθηκε ο Β. Κόκκαλης

-Λυπάμαι που προσπαθείτε να  δημιουργήσετε εντυπώσεις, δεν ισχύει! συνέχισε ο πρώην υπουργός.

Ο Δημήτρης Μαρκοπουλος κάνοντας παρατήρηση στον Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “Δεν είστε δικαστήριο της 7ετιας κ. Κόκκαλη” υπονοώντας την εποχή της χούντας, ο οποίος απαίτησε να το πάρει πίσω αυτό που είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής. "Δεν ήρθα να μπω σε πολιτική αντιπαράθεση με προκαλείται δημιουργείται αντιπαράθεση" συνέχισε ο κ. Καραμανλής.

“Δεν τιμούμε την μνήμη όσων χάθηκαν με το να κάνουμε ένα πινγκ πονγκ πολιτικής αντιπαράθεσης, εγώ δεν υψώνω τους τόνους της φωνής μου εσείς το κάνετε” είπε απομειώνοντας την ένταση ο κ. Καραμανλής.