Για τη δημοσκοπική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και για το τι μπορεί να σηματοδοτήσει η ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος μίλησε η ευρωβουλευτής του κόμματος, Έλενα Κουντουρά, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να είναι στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, η Έλενα Κουντουρά σημείωσε πως "οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πληγωμένος από τις εθνικές εκλογές με μια ήττα και υπήρχε και μια διάσπαση άρα αυτό που προσπαθούμε να κανουμε με τα προ-συνεδριά μας με τις θέσεις μας είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε τη συσπείρωση όλων των στελεχών, όλων των μελών που ήρθαν και ψήφισαν για το νέο πρόεδρο, τον Στ.Κασσελάκη ο οποίος είναι αυθεντικός, έχει διάθεση, έχει πάθος να προσφέρει με προτάσεις και λύσεις.

Και πρόσθεσε: "Ο Στ. Κασσελάκης έχει έρθει με διάθεση, πάθος και όρεξη και στηρίζει τη σύγχρονη Αριστερά, στηρίζει τον προοδευτικό χώρο, θέλει να προσφέρει. Το θέμα είναι ότι για να μπορέσει ο πρόεδρος να προσφέρει πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μπορέσει να συμβάλει με ιδέες, λύσεις πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία έτσι ώστε να μας εμπιστευτεί η κοινωνία και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερα ποσοστά".

"Έχει ευθύνη και ο εκάστοτε πρόεδρος σε κάθε κόμμα", παρατηρήθηκε επ'αυτού από τους δημοσιογράφους της εκπομπής, με την Έλενα Κουντουρά να απαντά "βεβαίως και θα κριθεί και ο νέος πρόεδρος".

"Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα αποτελεί την ισχυρή εναλλακτική λύση στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ", είπε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον ελληνικό τουρισμό, είπε: "Αγωνίζομαι για να πάει καλύτερα η Ελλάδα, δουλεύω και από το ευρωκοινοβούλιο γιατί πάντα έλεγα ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση, για να μπορέσει ο τουρισμός στην Ελλάδα να είναι υψηλά".