Καλεσμένος στο podcast του Γιώργου Κουβαρά «Μίλησέ μου» βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης αβίαστα τοποθετήθηκε πάνω σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, το αγροτικό, το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων, το ψήφισμα της Ευρωβουλής για την Ελλάδα αλλά και για την δικαιοσύνη σήμερα.

Ως πεπειραμένος νομικός μίλησε για την απονομή της δικαιοσύνης τονίζοντας πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τους χρόνους ανταπόκρισης των ελληνικών δικαστηρίων, ή για τον ποιους καλούν προς εξέταση, καθώς έτσι θα παρεμβαίναμε άμεσα σε αυτήν. Ταυτόχρονα, δηλώνει πως προτιμά «να μην γίνονται αγωγές στους δημοσιογράφους, αλλά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε μια κυβέρνηση» αναφορικά με τις αγωγές. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο σημειώνει πως απαίτησή του είναι να συμπεριλαμβάνεται η απάντησή του στα δημοσιεύματα. Ενώ, σε ότι αφορά το κατά πόσον το σύνολο των ευρωβουλευτών γνωρίζουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα δηλώνει «Που ήταν η ευαισθησία της Ολλανδής ευρωβουλευτού όταν ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικαζόταν από το Ειδικό Δικαστήριο;».

Αναφορικά με τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην επικαιρότητα δηλώνει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν οδικό χάρτη επίλυσης των θεμάτων». Με καταγωγή από την Θεσσαλία, βρίσκει εξαιρετικά δύσκολο οι αγρότες από εκεί να έχουν καταφέρει να ανακάμψουν σε τόσο σύντομο διάστημα μετά την καταστροφή, παρά τις βοήθειες της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα ο ίδιος μιλά και για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δηλώνοντας «Θα τοποθετηθώ περί αυτού στην Ολομέλεια», ενώ για την γενικότερη στάση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως «Είναι συνεπές να υπάρχουν φωνές στη Νέα Δημοκρατία που να μην επιθυμούν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τους ομόφυλους». Την όλη συζήτηση στον δημόσιο διάλογο αξιολογεί ως πλήρως δημοκρατική διαδικασία ενώ ως προς την πρόοδο ο ίδιος λέει πως δεν είναι δογματικός.


Mίλησέ μου: Ο Γιώργος Κουβαράς υποδέχεται τον Θάνο Πλεύρη | Parapolitika