Με τα βλέμματα στραμμένα στο σημερινό κρίσιμο ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με την 15μελή αντιπροσωπεία των αγροτών από τα μπλόκα, με σκοπό οι τελευταίοι να αποκλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τα Παραπολιτικά φέρνουν στο φως τις σκέψεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα επιπλέον μέτρα που δύνανται να ληφθούν προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος με τον πρωτογενή τομέα.  Συγκεκριμένα, στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται η προκαταβολή 30% από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στους αγρότες και η αύξηση της έκπτωσης της ΔΕΗ από το 10 στο 18%, η οποία δεν θα αφορά μόνο τη Θεσσαλία.

Επίσης, στο τραπέζι είναι και η επιδότηση του αγροτικού πετρελαίου από το Ταμείο Ρύπων. Στη μία μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η επιβεβαίωση του Big Mouth για το "πακέτο" για τους αγρότες


Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που έρχονται στο φως μετά την αποκάλυψη των Παραπολιτικών επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, η οποία και ανέφερε το ότι ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασε στον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ένα πιο γενναίο πλάνο εκπτώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και την πρόωρη επιστροφή του φόρου πετρελαίου. Παράλληλα, σύμφωνα με την στήλη, η "είδηση της συνάντησης" θα είναι η περαιτέρω έκπτωση για το ρεύμα των αγροτών, έκπτωση που θα αφορά όσους συμβάλλονται με τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, επί του θέματος σημειώνονται τα εξής:

Εξ όσων πληροφορούμαι, ο υπουργός Σκυλακάκης παρουσίασε στον Μητσοτάκη ένα πιο γενναίο πλάνο εκπτώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες και ακόμη πιο πολλές δυνατότητες στους διακανονισμούς των οφειλών που έχουν προς τους παρόχους. Αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος, δεν αποκλείω να ανακοινωθούν επιπλέον δώρα (δηλαδή εκπτώσεις στο ρεύμα) για τους αγρότες της Θεσσαλίας. Από κει και πέρα, έχει αποφασιστεί και θα δοθεί πρόωρα η επιστροφή του φόρου πετρελαίου, που είναι ένα από τα πολλά που ζητούν οι διαδηλωτές με τα τρακτέρ.


Πάντως, εκτός από την περαιτέρω έκπτωση του 10% στα τιμολόγια του ρεύματος των αγροτών, πρέπει να σας πω ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει και κάτι ακόμη που θα σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τους πελάτες της ΔΕΗ (νέους και παλιούς). Από τα λίγα που κατάφερα να μάθω, πρόκειται για ένα σχέδιο που, όπως λένε στην κυβέρνηση, «θα εκπλήξει ευχάριστα τους αγροτοσυνδικαλιστές». Για τους γνωρίζοντες, ενδεχομένως να αποτελέσει και είδηση της σημερινής συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ