"Σαν στο σπίτι του" αισθάνεται το Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε τόσο στις κοινές δηλώσεις που παρέθεσε με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όσο και στην σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. "Αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον εκσυγχρονισμό της γραμμής Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι", σημείωσε, αναφερόμενος και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, για την οποία η Ελλάδα είναι "ο πιο σταθερός σύμμαχος", όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

"Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Βελιγράδι, αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου. Και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić για τη φιλοξενία και τις πολύ ουσιαστικές συζητήσεις. Τα κράτη μας δεν βρίσκονται μόνο κοντά γεωγραφικά, αλλά συναντώνται και συμβαδίζουν και σε όλες τις μεγάλες ιστορικές επιλογές.

Θέλω, αρχικά, να ευχηθώ στον Πρόεδρο Vučić, καλή επιτυχία για την Specialized EXPO 2027, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εδώ στο Βελιγράδι. Είναι μια υποψηφιότητα την οποία η Αθήνα στήριξε ολόθερμα και για την καλή διοργάνωση της οποίας είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.

Είχαμε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την απόφασή μας να συνεργαστούμε σε όλα τα πεδία. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διασύνδεση των χωρών μας στην ενέργεια και στις μεταφορές. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον εκσυγχρονισμό της γραμμής Θεσσαλονίκη-Βελιγράδι. Όπως και στην ολοκλήρωση ουσιαστικά ενός ευρύτατου άξονα που θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα καταλήγει στη Βουδαπέστη.

Η Ελλάδα έχει υπάρξει ίσως ο πιο σταθερός σύμμαχος υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τα Δυτικά Βαλκάνια χωρίς να υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τη Σερβία, τη μεγαλύτερη χώρα των Δυτικών Βαλκανίων".