Σκληρή ανακοίνωση κατά των ομοφοβικών επιθέσεων εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Όπως αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Όπως υπογραμμίζει: «Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος», ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

Στην ανακοίνωσή της, ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δεν κατονομάζει ούτε τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέοούτε και τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, οι οποίοι είχαν προβεί τις τελευταίες ημέρες σε τέτοιες επιθέσεις.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος.
Ως παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται.

Οι επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με τον περιφερειάρχη Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, να χαρακτηρίζει «κουνίστρα» τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ προηγήθηκε και μια ανάρτηση ανάλογου ύφους από τον Αχιλλέα Μπέο.

Πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Αχιλλέας Μπέος, καθώς κατά την επίσκεψή του στον Βόλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους πόλιτες, κάνοντας χλευαστικά σχόλια για τον δήμαρχο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε βόλτα το μεσημέρι της Κυριακής (11/02/2024) στον Βόλο και σε συνομιλία που είχε με πολίτες, η κουβέντα ήρθε στον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε την απέχθειά του για τον Αχιλλέα Μπέο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω». 

Ο διάλογος ήταν ο ακόλουθος:

Πολίτης: Ωραίος ο Βόλος;

Κασσελάκης: Πολύ ωραία πόλη, αλλά πρέπει να την κάνουμε να ακμάσει.

Πολίτης 2: Εγώ είμαι με τον Μπέο, ε; Πρόσεχε πώς μιλάς, ε.

Κασσελάκης: Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.

Λίγες ώρες αργότερα ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.


«Ενημερώθηκα για μια αηδιαστική δήλωση του Κασσελάκη, τόσο αηδιαστική όσο και ο ίδιος, που αναφερόμενος στο πρόσωπό μου είπε ότι "χέστηκε" και πως "με έχει χεσμένο". Καμία έκπληξη. Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του φυσικό είναι να χ@@@@ί…».


Ο κ. Μουτζούρης, πάλι, έκανε ανοιχτή εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες σε παραλιακή ταβέρνα της Λέσβου για να γιορτάσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κατά την ομιλία του και παρουσία αρκετών φίλων και συνεργατών του αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή», προκαλώντας τα ειρωνικά χλευάσματα των παρευρισκομένων. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Αρχίζει μια νέα σεζόν τώρα, μια νέα Περιφερειακή Αρχή. Θα πάμε καλά. Όλους θα τους βοηθάμε αν μπορούμε. Και με όλους θα συνεργαστούμε. Και με Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ... με όλους. Είναι κόμματα που τα ψηφίζει ο λαός». Τότε κάποιος από τους παρευρισκόμενους ρώτησε: «Και με τον Κασσελάκη;», με τον Κώστα Μουζούρη να απαντά: «Κουνίστρα είναι αυτός! Είναι λίγο οπισθογεμής!», με τον κόσμο που ήταν στην εκδήλωση να δείχνει πως απολαμβάνει το «χιούμορ» του περιφερειάρχη.

Δείτε το βίντεο
ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ