Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις μίλησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε αρχικά ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών «είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα πανευρωπαϊκό, είναι βέβαιο, το είχα πει από την αρχή, ότι η ΚΑΠ θέλει αλλαγές και θέλει αλλαγές γιατί δεν μπορούμε να ρίξουμε στις πλάτες των αγροτών την περιβαλλοντική πολιτική ολόκληρης της Ευρώπης, δηλαδή αν τους έχουμε βρει εύκολα θύματα γι' αυτό και σας το λέει ένας άνθρωπος που όσο μπορεί υπερασπίζεται το περιβάλλον, αλλά από εκεί και πέρα μέσα στις δυνατότητες τις δημοσιονομικές της χώρας ό,τι μπορεί η κυβέρνηση θα κάνει».

Στη συνέχεια, είπε ότι «ήταν σαφής ο πρωθυπουργός ότι θα ξύσει τον πάτο του βαρελιού, από εκεί και πέρα ο διάλογος ο οποίος θα γίνει και τα επιχειρήματα που θα ακουστούν εκατέρωθεν νομίζω ότι στο τέλος θα φέρουν μια σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος».

"Ατυχής η δήλωση του Αυγενάκη για υποκινούμενες κινητοποιήσεις"

Έπειτα, σχολίασε τη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, χαρακτηρίζοντάς την ως ατυχή. «Οι αγρότες έχουν στηρίξει τη ΝΔ και επειδή η ΝΔ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στήριξε πάρα πολύ τον αγροτικό τομέα μειώνοντας όλους τους φόρους που είχαν μπει επί ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα, το να κάνουμε κριτική επιμέρους δεν έχει πολύ νόημα, σημασία έχει ότι κανένας πρέπει να προσέχει τι λέει και όταν έχει την ευθύνη διαχείρισης ενός δύσκολου κομματιού όπως είναι ο αγροτικός τομέας πρέπει να προσέχει διπλά», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. 

"Μεγαλή τομή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο"

«Θεωρώ ότι είναι μια πάρα πολύ μεγάλη τομή και πολύ ορθώς το φέρνει. Είμαι περήφανη που η ΝΔ, ένα κόμμα το οποίο πάρα πολλές φορές ταλαντεύτηκε και φοβήθηκε να φέρει μεγάλες τομές, το φέρνει αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και προσέθεσε:

«Δεν αγγίζει τη ζωή των πολλών αυτό το νομοσχέδιο αλλά αντίθετα αγγίζει τη ζωή των λίγων και κυρίως των παιδιών που τους δίνει ίσα δικαιώματα. Αυτό για μένα είναι το πρωτεύον. Με όλο τον σεβασμό που έχω στη διαφορετική άποψη, εγώ ως παραδοσιακός άνθρωπος, είμαι μαμά, είμαι γιαγιά, για μένα η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα, τα εγγόνια μου είναι πάνω απ’ όλα όταν μιλάμε για δικαιώματα παιδιών, εκεί πρέπει όλοι μας να είμαστε με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχουν παιδιά αόρατα. Τα παιδιά είναι παιδιά και έχουν δικαιώματα να κληρονομήσουν, να έχουν το ενδιαφέρον και την αγάπη».

Έπειτα, δήλωσε ότι «ο ρατσιστικός λόγος θεωρώ ότι είναι η βάση για την εξέλιξη οποιασδήποτε μορφής βίας. Ξεκινάει από τον λόγο είτε είναι ο λόγος των τρομοκρατών είτε ο λόγος των ρατσιστών είτε ο λόγος των οποιονδήποτε ακραίων και μετά εξελίσσεται σε μορφές βίας διαφορετικές».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

H  Ντόρα Μπακογιάννη στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  "Μπρα Ντε Φερ"      | Parapolitika

"Η τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα"

«Τα πρώτα στοιχεία τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τα λοιπά δείχνουν πράγματι ότι στην Ελλάδα ίσως είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα όπου το θέμα τρομοκρατία δεν έχει τελειώσει. Οι παλιοί φαίνεται ότι έχουν κάποια σχέση και εκπαιδεύουν νεότερους. Εν πάση περιπτώσει, με την ίδια αποφασιστικότητα με την οποία ο Μ. Χρυσοχοΐδης αντιμετώπισε την πρώτη γενιά τρομοκρατίας, είμαι βέβαιη ότι θα αντιμετωπίσει και τη δεύτερη. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα η οποία να έχει αυτά τα φαινόμενα και εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα δεχτούμε». 

Για Στέφανο Κασσελάκη και Αχιλλέα Μπέο

Κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο δημιουργήθηκε νέος γύρος στην κόντρα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Αχιλλέα Μπέο. Η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι «ανθρώπινο είναι...  Διεθνώς είναι μια εποχή που από τον Τραμπ μέχρι τον οποιονδήποτε λέγονται πράγματα τα οποία πριν από 20 χρόνια θα ήταν αδιανόητα, δεν θα μπορούσες να τα πεις. Δηλαδή επιτρέπουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους λόγια που είναι βόλια και πρέπει κανένας να το προσέχει. Θα μου πείτε ότι είσαι ντεμοντέ, εκτός τόπου και χρόνου, ναι κατά πάσα πιθανότητα είμαι, αλλά εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι πρέπει καθένας να προσέχει τι λέει. Δεν είναι μαγκιά η ύβρις, δεν είναι εξυπνάδα».

"Μέσα σε έναν σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε"

Για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως είναι κακόγουστο και ότι «είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσει να πάρει κανένα βραβείο ποίησης η φράση αυτή. Είναι 100% κακόγουστη, από εκεί και πέρα δεν νομίζω πως αξίζει ανάλυση σε βάθος».