Δεδομένο και κλειδωμένο θεωρείται το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που θα ζητήσουν η Ελληνική Λύση από κοινού με την ΝΙΚΗ και τους Ανεξάρτητος βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΝΔ το γνωρίζουν και το αναμένουν, ενώ η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αυτήν την ώρα συνεδριάζει για να πείσει τους 17 προβληματισμένους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Λύση έχει την πρόθεσή να καταθέσει αίτημα για σε ονομαστική ψηφοφορία, όμως της έλειπαν 3 ακόμα βουλευτές για να κατατεθεί αφού χρειάζονται 15 υπογραφές ενώ έχει 12 βουλευτές.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ζήτησε σήμερα από το βήμα του Κοινοβουλίου από βουλευτές άλλων κομμάτων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του κόμματός τους.

Πηγές αναφέρουν πως τουλάχιστον οι 4 ανεξάρτητοι βουλευτές θα συνυπογράψουν το αίτημα, εξέλιξη που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέχρι το βράδυ.

Και ο Κυριάκος Βελόπουλος κάλεσε σήμερα από το βήμα της Βουλής βουλευτές άλλων κομμάτων να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο για την υπογραφή του σχετικού αιτήματος για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. «Καταθέτω στα πρακτικά τις 12 υπογραφές των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης. Ελάτε στη γραμμή της λογικής, στην γραμμή του ορθολογισμού. Θέλουμε 3 Έλληνες ακόμα. Τρεις Έλληνες πατριώτες» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος.