Πεζές περιπολίες από άοπλες γυναίκες αστυνομικούς στις γειτονιές της Αττικής όπου παρατηρούνται τα περισσότερα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων προανήγγειλε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Πειραιά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα κατά της βίας μεταξύ των ανηλίκων

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα τις «Ψηφιακές προκλήσεις του μέλλοντος», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της ολοένα και αυξανόμενης βίας μεταξύ ανηλίκων.

Εκτός από το «panic button», σύντομα θα ξεκινήσουν «δράσεις ήπιας αστυνόμευσης με νέα παιδιά αστυνομικούς, κυρίως κοπέλες, εκεί όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νέων παιδιών, και αυτό γίνεται για να υπάρξει μια ατμόσφαιρα ασφαλείας. Οι ένστολοι αστυνομικοί, που θα είναι άοπλοι, θα διαχειρίζονται αυτές τις συγκεντρώσεις παιδιών με ήπιο τρόπο, θα υπάρχει όμως και προσωπικό της Ασφάλειας σε κοντινή απόσταση, ένοπλο, για την αποτροπή αλλά και ενδεχομένως τη σύλληψη».


"Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο"

Σύμφωνα με τον υπουργό, «κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει απροστάτευτο, ευάλωτο και μόνο. Αλλάζουμε ριζικά τον τρόπο καταγγελίας κάθε μορφής βίας σε βάρος παιδιού, δημιουργούμε μια καινούργια τηλεφωνική γραμμή αλλά και μια καινούργια εφαρμογή στα κινητά, ώστε τα παιδιά να νιώθουν πως η Αστυνομία είναι εδώ για να τα βοηθήσει, να τα προστατεύσει, να νιώσουν σίγουρα πως θα μπορούν να καταγγείλουν ένα περιστατικό».