Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη διεξαγωγή του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου, που έγινε χθες στη Δυτική Μακεδονία

Στον χαιρετισμό του, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτήρισε  «εθνικό στοίχημα» την ενίσχυση της περιφέρειας, σημειώνοντας πως «έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται εδώ πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, να μη γίνει ούτε απόδημος, ούτε εγχώριος μετανάστης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε ακόμη εναντίον της ΝΔ, λέγοντας: «Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της για τη χθεσινή μου φωτογραφία πάνω σε τρακτέρ στο πρώτο από τα τρία μπλόκα που επισκέφθηκα και που είναι το πρώτο από τα πολλά που θα επισκεφθώ ακόμα. Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και σκηνοθετημένες πόζες. Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Οι ελίτ δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αντισταθούν σε ένα κίνημα. Η Δικαιοσύνη μόνο με αγώνες θα υπάρξει στο τέλος της ημέρας. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας, γιατί δεν εξαρτώμαστε από κανέναν. Οι ελίτ και οι μηχανορραφίες δεν θα κερδίσουν. Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ξεχασμένη, μαραζωμένη, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι η πρώτη περιφέρεια σε ανεργία. Εδώ οφείλει να ξεκινήσει η αποκέντρωση, η ανάταξη της χώρας. Είναι δίκαιο και ηθική μας υποχρέωση».

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το περιφερειακό συνέδριο χαρακτηρίστηκε απ' όλους «γιορτή», με τη συμμετοχή όλων των τοπικών αρχών και φορέων της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κόμματικής προέλευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν μπαράζ συναντήσεων με συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους προέδρους των επιμελητηρίων, αυτοδιοικητικά στελέχη τη Δυτικής Μακεδονίας, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και φορείς, εμπορικούς συλλόγους, αλλά και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη: Κασσελάκης: Ανέβηκε σε τράκτερ και άκουσε... Στάλιν αντί για Στάγερ - "Πού είναι η Θεοδώρα να μου πει και άλλη έκφραση;"

Μάλιστα, άπαντες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη συζήτηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, κύριο Θεόδωρο Θεοδουλίδη, σημειώνοντας πως προέβη σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, από την οποία αποδείχθηκε εμπράκτως ότι το αφήγημα της κυβέρνησης για τα δημόσια πανεπιστήμια είναι απολύτως παραπειστικό.

Αίσθηση προκάλεσε η συμμετοχή και των 13 δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη, οι οποίοι στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έθεσαν όλα τα ζητήματα για το αυτοδιοικητικό τους έργο και τα επόμενα βήματα που θα κάνουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και τα στελέχη του κόμματος άκουσαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των θεμάτων που ζητούν λύση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε το συνέδριο ως το πρώτο βήμα σε ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Άπαντες εξέφραζαν την άποψη πως έγινε ένας ουσιαστικός διάλογος με την τοπική κοινωνία και σημείωναν πως δεν είναι απλά θετικό, αλλά είναι απαραίτητο να ακούς τις προτάσεις που έχουν όσοι ζουν και βιώνουν τα προβλήματα, από το να αποφασίζεις γι' αυτούς, χωρίς αυτούς.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε η τόσο εξωστρεφής δράση που ήρθε έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα εσωστρέφειας.

Ένα διήμερο δημιουργικό και ιδιαίτερα παραγωγικό χαρακτήριζαν το συνέδριο άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη ικανοποίηση για τη συμμετοχή, που ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ σημείωναν ότι υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές, με το θέμα της απολιγνιτοποίησης, το οποίο μαστίζει την περιοχή, να βρίσκεται στο επίκεντρο.