Τις διαχωριστικές γραμμές της κυβέρνησης σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για αγρότες και πανεπιστήμια επιχείρησε να βάλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και τις εξελίξεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μιλώντας στον Alpha, επεσήμανε πως για «άλλη μία φορά η κυβέρνηση ακούει τις ανάγκες της κοινωνίας, των επαγγελματικών ομάδων και χωρίς να λέει περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει, χωρίς να εκτροχιάζονται τα δημόσια οικονομικά, απαντά σε αυτές», προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός «απάντησε στη συντριπτική πλειοψηφία των βασικών αιτημάτων των αγροτών, στα μεγάλα τους αιτήματα, δηλαδή στα αυξημένα κόστη που είναι το πετρέλαιο και το ρεύμα».

«Εχοντας απαντήσει και στα ζητήματα αρωγής, και στα ζητήματα έκπτωσης ρεύματος, και πολλά άλλα πέραν της έκπτωσης 10% για τους κρίσιμους μήνες (…) οφείλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια σε σχέση με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τα αιτήματα των αγροτών» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης για αγρότες

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την πολιτική μας συνολικά για τόνωση του εισοδήματος», σημείωσε, λέγοντας πως από το 2019 η κυβέρνηση διαχειρίστηκε πολλές απρόβλεπτες κρίσεις, όπως την πανδημία και την πληθωριστική κρίση.

«Εγινε μία πάρα πολύ οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια (…) Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι σήμερα αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό. Αρα αυτά είναι τα μέτρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Αυτά μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση με βάση τα δημόσια οικονομικά».
«Είναι δεδομένο πως θα πέσουμε σε ακόμα περισσότερους ελέγχους για αυτό που λένε οι αγρότες, από το χωράφι στο ράφι. Θα αφοσιωθούμε ακόμα περισσότερο στην αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων.  

Ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι αγρότες αποφασίσουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας τις εθνικές οδούς, ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε πως «δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», κάνοντας λόγο για «γενναίο πακέτο στήριξης».

«Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από τον διάλογο και μέσα από την ικανοποίηση πολλών αιτημάτων θα εκτονωθεί η κατάσταση και σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε και τη μεγάλη εικόνα που είναι η αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών και αυτό είναι μια πρώτιστη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Θέλουμε να αποφύγουμε ένα σημείο τόσο δυσάρεστο, γιατί είναι σημαντικά τα αιτήματα κάθε επαγγελματικής ομάδας.

Πιστεύουμε ότι μια σχέση ειλικρίνειας έχει ξεκινήσει από το 2019 και με τους αγρότες, με σημαντικά μέτρα όπως είναι η μείωση της φορολογίας. Αυτή η σχέση είναι ένα θεμέλιο δυνατό παρά τις δυσκολίες που περνάνε, για να δούμε στο άμεσο μέλλον, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, πώς θα έχουμε καλύτερες ημέρες».

 «Δεν ακολουθούμε κομματική πειθαρχία»

O κ. Μαρινάκης μίλησε και για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

 «Η ψήφος των βουλευτών είναι κατά συνείδηση. Αισιοδοξούμε πως θα ψηφιστεί, έχουμε ξεκαθαρίσει τι κάνει και τι δεν κάνει. Δεν ακολουθούμε κομματική πειθαρχία στη Νέα Δημοκρατία. Είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν τι θέλουμε να κάνουμε», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Δεν υπάρχει νόμιμη κατάληψη - Θα γίνει η εξεταστική»

Τέλος, ο κύριος Μαρινάκης αναφερόμενος στις καταλήψεις στα ΑΕΙ, τόνισε πως καμία κατάληψη δεν είναι νόμιμη, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εξεταστική που είναι σε λίγες ημέρες θα γίνει κανονικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyus0hpsh79t)