Υποψήφιος στις ευρωεκλογές θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και σύμβουλο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα υγείας να έχει συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε το σχέδιο που υλοποιείται για τις επενδύσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στον χώρο της Υγείας, όπου σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, καθώς και τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), στο Δ.Σ. της οποίας συμμετέχει ως εθνικός εκπρόσωπος ο κ. Κοντοζαμάνης.

Πρόκειται για μια επιβεβαίωση της στήλης Big Mouth του Powergame.gr, που από τις 30 Ιανουαρίου είχε χαρακτηρίσει ως «σίγουρη» τη συμμετοχή του κυρίου Κοντοζαμάνη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, όπως είχε αναφερθεί στη στήλη, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε περάσει το κατώφλι του Μαξίμου και την προηγούμενη Δευτέρα (29/1).

Τι ανέφερε η στήλη Big Mouth στις 30 Ιανουαρίου

– Όπως είναι λογικό, όμως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο. Με τα σημερινά δεδομένα έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των προερχόμενων από την Κεντροαριστερά Πύρρου Δήμα, Εύης Χριστοφιλοπούλου και φυσικά του «δικού» μας Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος «οργώνει» την Επικράτεια. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι δεν αποκλείω τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος Μητσοτάκης, να δούμε να ανακοινώνεται εμμέσως η υποψηφιότητά του. Από κει και πέρα, σχεδόν κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται (πλέον) η συμμετοχή του Γιώργου Αυτιά, ενώ αναμένεται να είναι και ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλλονιάς. Επίσης, εντόνως ακούγεται το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, όπως και αυτό του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, αν και εσχάτως μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Απεναντίας, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, της πρώην βουλευτίνας Νόνης Δούνια, του πρώην δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, όπως και της πρώην δημάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου.