Τη δική του απάντηση στα μέτρα στήριξης των αγροτών, που ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ανέφερε πως στόχος του πρωθυπουργού είναι "να αγοράσει μόνο λίγο χρόνο ησυχίας", λέγοντας πως οι προτάσεις που κατέθεσε αναφορικά με το ζήτημα είναι "κοστολογημένες".

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και από το βήμα της Βουλής στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως δεν έχει μελετήσει το ζήτημα των μέτρων στήριξης των αγροτών, προσθέτοντας πως "η εποχή των λεφτόδεντρων έχει περάσει".

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

"Υπεύθυνη Αξιωματική Αντιπολίτευση σημαίνει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματα. Μελετημένες και κοστολογημένες.

Αυτό έκανα την Τρίτη. Πρότεινα οκτώ απόλυτα κοστολογημένα μέτρα που αντιμετωπίζουν συνολικά τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Μέτρα δίκαια, που ΔΕΝ κοστίζουν περισσότερο από 360 εκατομμύρια και επιτρέπουν στους αγρότες μας να συνεχίσουν να προσφέρουν στην Ελλάδα.

Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού έβαλε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ειρωνευτεί τα μέτρα που προτείναμε- βλέποντας το αγροτικό κίνημα να μεγαλώνει- ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Όχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για έναν χρόνο.

Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας.

Καλώ, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει ΚΑΙ τα οκτώ μέτρα που προτείναμε.

Τον καλώ να επιστρέψει στους αγρότες αυτά που τους «κλέβει» η πολιτική της αισχροκέρδειας που υιοθετεί".