Η ένταση που υπήρξε στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη είναι ένα ακόμα επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στην ήδη τεταμένη σχέση των δύο ανδρών.

Στην πραγματικότητα ο βουλευτής Χανίων μέσα σε διάστημα ενός μήνα εμφανίστηκε για δεύτερη φορά να αμφισβητεί τον πρόεδρο του κόμματος και τις επιλογές του, και πιο συγκεκριμένα για την υπερψήφιση του νέου εξοπλιστικού προγράμματος, με τον κ. Κασσελάκη να του απαντά: «Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις».

Η απάντηση του προέδρου άφησε τους πάντες άναυδους και… μετέωρο τον βουλευτή Χανίων, καθώς μέχρις εκείνη τη στιγμή εμφανιζόταν έξαλλος με τα εκατομμύρια που δίνονται για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αμφισβητώντας έτσι με έμμεσο τρόπο τη θέση που είχε πάρει πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο κ. Κασσελάκης.

Διαβάστε ακόμα: "Έκρηξη" Κασσελάκη εναντίον Πολάκη: Εάν δεν σου αρέσει, Παύλο, μπορείς να φύγεις - Θερμό επεισόδιο στον ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης - Παύλος Πολάκης: Η πρώτη κόντρα

Να θυμίσουμε ότι πριν από έναν μήνα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Πολάκης ήταν ανάμεσα σ' εκείνα τα στελέχη τα οποία είχαν καταθέσει τον προβληματισμό τους για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ειδικά στο θέμα της παρένθετης μητέρας, λέγοντας μάλιστα ότι στα ορεινά της Κρήτης δεν μπορεί να περάσει μία τέτοια άποψη.

Με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη υπέρ αυτού του θεσμού, θεωρήθηκε από πολλούς ως ευθεία αμφισβήτηση των απόψεων του προέδρου. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, στο σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι σχέσεις Κασσελάκη - Πολάκη έχουν πλέον φτάσει σε οριακό σημείο και πολύ δύσκολα το κλίμα αυτό μπορεί να αντιστραφεί. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται με τη στάση του να εξωθεί τον Παύλο Πολάκη προς την έξοδο, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Χανίων ήταν ένα από τα στελέχη που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Κι αν δεν τον ωθεί στην έξοδο από το κόμμα, σίγουρα του δείχνει τον δρόμο της παραίτησης από τη θέση του συντονιστή της ΚΟ.

Από την άλλη, ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να θέλει να κατεβάσει τους τόνους, επιρρίπτοντας για ακόμα μία φορά την ευθύνη στους δημοσιογράφους. Προσερχόμενος στην Πολιτική Γραμματεία ανέφερε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος σε διάλογο που είχε με τους συντάκτες: «Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνι που απολύει 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον "Άγιο Σάββα”, η οποία απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφός σας που διεκδικεί μάλλον το Oscar ηλιθιότητας; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή; Θα του έρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να διαψεύδουμε;».

Μιλώντας δε για τα εξοπλιστικά, ανέφερε: «Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κυρίου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα "όχι, είναι ψέμα, δεν θα πάρει η Τουρκία F-16"; Και τώρα με τις δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35. Δεύτερον, με βάση την ενημέρωση του κυρίου Δένδια, ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;».


Στέφανος Κασσελάκης: Οι τέσσερις άξονες για το "ελληνικό όνειρο"


Στην εισήγησή του προς τα μέλη της ΠΓ ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε τους τέσσερις πολιτικούς άξονες για το "ελληνικό όνειρο":

α) Ανασυγκρότηση του κράτους ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό,

β) ευημερία και πρόοδος για όλους,

γ) μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας και

δ) πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική. Στη συνέχεια έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από τον ίδιο και σήμανε την έναρξη της καμπάνιας για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση.

Ενημέρωσε επίσης την Πολιτική Γραμματεία ότι διερευνάται η δυνατότητα για τη διεξαγωγή των εκλογών σε Οργανώσεις Μελών, Νομαρχιακών Επιτροπών και συνέδρων με υβριδικό μοντέλο ηλεκτρονικής και φυσικής παρουσίας, σηματοδοτώντας τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιακή μετάβαση του κόμματος.

Διχασμός για Καπουτζίδη

Πληροφορίες που θέλουν τον γνωστό ηθοποιό και τα τελευταία χρόνια ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Γιώργο Καπουτζίδη να παίζει δυνατά για υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν αμφιλεγόμενα σχόλια στην Κουμουνδούρου.

Όχι μόνο διότι σειρά στελεχών αντιδρά στις γκλάμουρ υποψηφιότητες, αλλά και γιατί υπάρχουν εκείνα τα στελέχη. καθώς και βουλευτές που λένε… νισάφι πια με την υπερπροβολή των ΛΟΑΤΚΙ.

Είναι τα ίδια στελέχη που υποστηρίζουν ότι ο δικαιωματισμός συγκαταλέγεται στους λόγους εκείνους που έκαναν την Αριστερά απωθητική, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά πανευρωπαϊκά, και ζητούν αλλαγή πλεύσης και στροφή στα προβλήματα των πολλών.