Από τη Βουλή ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα, μια ρύθμιση η οποία θα έχει ισχύ επτά ετών συνολικά και θα διευκολύνει τους πληγέντες αγρότες ως προς την πληρωμή του ρεύματος. Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος κατά την εισήγησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι  η μεν αναστολή της είσπραξης των οφειλών θα εφαρμοστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ και για την επόμενη πενταετία θα ισχύσει η ρύθμιση των οφειλών άτοκα.

Διαβάστε ακόμα: Αγροτικές κινητοποιήσεις: Με 300 τρακτέρ οι αγρότες στην έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη

Την καταβολή των τόκων θα την αναλάβει το κράτος

Παράλληλα, εξήγησε ότι την καταβολή των τόκων θα την αναλάβει το κράτος, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για τους αγρότες, που επλήγησαν από τον Daniel και διευκρίνισε ότι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δεν αφορούν μόνον τους αγρότες αλλά επεκτείνονται και τους Οργανισμούς άρδευσης που είναι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος και τους Δήμους, που έχουν στην διαχείρισή τους δίκτυα άρδευσης. Στην συνέχεια, υπογράμμισε ότι η σημερινή θεσμοθέτησή του έχει ως στόχο να αποτρέψει τις ελάχιστες αρρυθμίες που έχουν εντοπιστεί από τους παρόχους ρεύματος όσον αφορά την υλοποίησή του και διαβεβαίωσε ότι το αρμόδιο υπουργείο παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου η στήριξη αυτή να φτάσει σε όλους τους δικαιούχους αγρότες.

Σημειώνεται πως κατά την χθεσινή τοποθέτηση του επί της τροπολογίας που έχει εισαχθεί στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας - ο κ. Τριαντόπουλος, απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης ότι οι ρυθμίσεις για το αγροτικό ρεύμα θεσμοθετήθηκαν «άρον- άρον», εξηγώντας ότι πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο του 2023, ενώ εντάσσεται στο σύνολο των μέτρων που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 9ης Ιανουαρίου για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.