Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από τα οργανωτικά θέματα του συνεδρίου αλλά και τα ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας των ευρωεκλογών.


ΣΥΡΙΖΑ: Αντιρρήσεις για τα δημοψηφίσματα για τις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του κόμματος εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις στο θέμα των εσωκομματικών δημοψηφισμάτων για την τελική επιλογή των ανθρώπων που θα μπούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη αυτά λένε ότι η λογική των δημοψηφισμάτων μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπροσωπευτικότητα της κοινωνίας στην ευρωλίστα.

Δηλαδή μπορεί με τον τρόπο των δημοψηφισμάτων να αποκλειστούν κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, ενώ πολύ δύσκολα θα εκπροσωπηθούν και μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Ακόμα, όπως λένε, μπορεί να υπάρξει θέμα και με το πόσοι άνδρες και πόσες γυναίκες θα βρεθούν μέσα στο ευρωψηφοδέλτιο.

Έτσι στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξουν ενστάσεις για τον τρόπο επιλογής των ευρωβουλευτών, καθώς η διαδικασία αυτή μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα ιδιαίτερα εάν ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και κοινωνικά δημοφιλή πρόσωπα.


Ποιοι έχουν πάρει το «πράσινο φως»

Πάντως, μέχρι τώρα το “πράσινο φως” για να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντούρα, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του καθηγητή Νικόλα Φαραντούρη και του μπασκετμπολίστα, Νίκου Παππα, όπως και το όνομα της εκπροσώπου του κόμματος, Δώρας Αυγέρη.

Στο μεταξύ, σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γ.Σ.Ε.Ε. Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Γιάννης Παναγόπουλος έχει μία δύσκολη σχέση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεδομένου ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν ορκισμένος εχθρός του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «για 4,5 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα».