Nέο οργανόγραµµα αναµένεται να προκύψει τις αµέσως επόµενες ηµέρες στην Πειραιώς (και αφού ανάψει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίµου), όπως είχε προαναγγείλει από την προηγούµενη Κυριακή η στήλη «Insider» της «Απογευµατινής».

Οι ανακατατάξεις αυτές έρχονται να ακολουθήσουν την ανάληψη των καθηκόντων της γραµµατέως της Πολιτικής Επιτροπής από τη Μαρία Συρεγγέλα και στοχεύουν στη δηµιουργία των καλύτερων δυνατών συνθηκών σε ό,τι αφορά την προεκλογική καµπάνια της Ν.∆. µέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά και την επιχείρηση για την ενίσχυση της ενότητας στους κόλπους του κυβερνώντος κόµµατος, η οποία θα ξεκινήσει αµέσως µετά την ψήφιση του νοµοσχεδίου για τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών. Θα πρόκειται επί της ουσίας για µια σειρά πρωτοβουλιών µε επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόσο στο πλαίσιο των περιοδειών του όσο και σε άλλες περιστάσεις, µε σκοπό (και) την επούλωση των πληγών που προέκυψαν µε φόντο τις αντιδράσεις για την επίµαχη παρέµβαση σε επίπεδο επικοινωνίας και στελεχικού δυναµικού.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, το στοίχηµα της Μαρίας Συρεγγέλα είναι η αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών, αλλά και νέων ηλικιακά στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό, για το κρίσιµο πόστο της γραµµατέως Προγράµµατος προαλείφεται η βουλευτής Τρικάλων, Κατερίνα Παπακώστα (η ίδια πάντως ακούγεται για τη θέση της Μαρίας Κεφάλα στην περίπτωση που η υφυπουργός για την Οικογένεια και την Ισότητα βρεθεί εκτός υπουργείου, εξαιτίας της στάσης της στο νοµοσχέδιο για τα οµόφυλα ζευγάρια), που θα αντικαταστήσει τον υφυπουργό Οικονοµικών Χάρη Θεοχάρη.

Για την παραδοσιακά σηµαντική για τη Ν.∆. γραµµατεία Θεµάτων έχει πέσει δυνατά στο τραπέζι το όνοµα της Κατερίνας Χρυσοπούλου, ενώ η Χρυσαυγή Ατσιδάκου θεωρείται από τους γνωρίζοντες φαβορί για την ανάληψη ρόλου κλειδί στην επικοινωνία του κυβερνώντος κόµµατος. Στο σχήµα θα συµπεριληφθεί µε βάση τις συζητήσεις που έχουν γίνει στις τάξεις της κοµµατικής ηγεσίας ο πολύπειρος Μπάµπης Κόκκινος, πιθανότατα ως συντονιστής του ∆ιαγραµµατειακού ή επικεφαλής των ειδικών Κοµµατικών Οργανώσεων. Αίνιγµα παραµένει η περίπτωση του ∆ιονύση Χατζηδάκη στη γραµµατεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, µε δεδοµένο ότι µετά το επιτυχηµένο αποτέλεσµα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κύκλος του στο κοµµάτι αυτό φαίνεται να έχει κλείσει.

Μεταξύ άλλων ονοµάτων που βρίσκονται στην ατζέντα των προς αξιοποίηση συγκαταλέγεται αυτό της τέως δηµάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου, της στενής συνεργάτιδας του Νίκου Χαρδαλιά, Ελενας Ράπτη, και του προερχόµενου από την ΟΝΝΕ∆ Βασίλη Γακόπουλου. Στα υπόψη από την Κοινοβουλευτική Οµάδα είναι οι περιπτώσεις των νεοεκλεγέντων Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου, Γιώργου Βρεττάκου και Κώστα Κεφαλογιάννη, αλλά και των Αννας Ευθυµίου, Ιάσονα Φωτήλα και Μίκας Ιατρίδη.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής