Tην άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς λειτουργεί ως συνεκτικός ιστός μεταξύ «μιας Νέας Δημοκρατίας που κινείται με μεγαλύτερη ταχύτητα προς το Κέντρο και των ψηφοφόρων της που κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, Δημήτρης Μαύρος, σχολιάζοντας τις ενστάσεις του πρώην πρωθυπουργού για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τη συζήτηση για το κυοφορούμενο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Δημήτρης Μαύρος: Ο Σαμαράς με τις ενστάσεις του προσφέρει ύψιστο έργο στη ΝΔ

Σύμφωνα με τον έμπειρο δημοσκόπο, ο οποίος τοποθετήθηκε σχετικώς στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς «προσφέρει ύψιστο έργο στη Νέα Δημοκρατία», με τον κ. Μαύρο να εκτιμά πως ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός βοηθά το κυβερνών κόμμα ως προς τη «συγκράτηση» των αντιδράσεων από μερίδα των περισσότερο συντηρητικών ψηφοφόρων της ΝΔ.

Μάλιστα ο Δημήτρης Μαύρος θεωρεί τελεσίδικη στρατηγική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη τη μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας προς το Κέντρο, σημειώνοντας ακόμη ότι: «Για πρώτη φορά, λόγω και του ότι δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή και λόγω του ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι ένας αποφασιστικός επί των μεταρρυθμίσεων πρωθυπουργός, δείχνει ή είναι και επιβεβλημένο ότι αυτή τη φορά δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία της επανίδρυσης του κράτους. Άρα λοιπόν θα πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κράτους και της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων, ερωτηθείς σχετικά με την τροπολογία Κεραμέως που επεκτείνει την επιστολική ψήφο των αποδήμων στις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαύρος ανέφερε ότι πιθανότατα αυτό που σκέφτηκε ο πρωθυπουργός είναι ότι «κάνουμε που κάνουμε τη μεταρρύθμιση, γιατί να μην την κάνουμε μέχρι τέλους;».