Αν αποσυρθεί η τροπολογία Κεραμέως για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές και να ενσωματωθεί η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ στον κορμό του νομοσχεδίου για τις ευρωεκλογές μόνο τότε θα ψηφίσουν θετικά επι της αρχής το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο των αποδήμων. Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν κλείσει την ομιλία του και αφού πρώτα κατηγόρησε την κυβέρνηση για πονηριές και αιφνιδιασμούς, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο μιας χρήσης έκανε λόγο για περιφρόνηση.


Ανδρουλάκης για επιστολική ψήφο: " Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση"


Επιστρατεύσατε ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής ως υπερασπιστής των εκπρόθεσμων τροπολογιών είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε "σήμερα σας δίνουμε μια ευκαιρία για υπάρξει συναίνεσή σας ζητουμε να αποσύρετε την τροπολογία είμαστε θετικοί επι της αρχής. Αποδείξαμε στην πράξη ότι προσφέρουμε συναίνεση. Ήμασταν θετικοί επί της αρχής. Σας δώσαμε χέρι συναίνεσης και εσείς χθες μας απαντήσατε με περιφρόνηση. Αλλά ο ελληνικός λαός τη βλέπει αυτή την περιφρόνηση κα θα έρθει ο καιρός που θα πληρώσετε και την περιφρόνηση και την αλαζονεία.

Εν κατακλείδι, σήμερα σας δίνουμε μια ακόμη τελευταία ευκαιρία, για να υπάρξει συναίνεση. Σας καλούμε να αποσύρετε την τροπολογία που φέρατε από το παράθυρο. ‘Άλλωστε δεν έχει κανένα νόημα πια αυτή η τροπολογία γιατί δεν υπάρχουν 200 ψήφοι σε αυτή την αίθουσα. Εδώ λοιπόν είμαστε έτοιμοι και θετικοί επί της αρχής, σε νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα επιστολικής ψήφου σε όσους έχουν εκλογικό δικαίωμα και είναι κάτοικοι εξωτερικού αλλά και σε όσους ψηφίζουν εντός της επικράτειας και έχουν τα συγκεκριμένα κωλύματα που ανέφερα. Σε ένα τέτοιο νόμο το ΠΑΣΟΚ είναι θετικό.

Σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι, είμαστε απολύτως αρνητικοί διότι εργαλειοποιείτε μια σοβαρή μεταρρύθμιση που πρέπει να είναι στις ευρωπαϊκές εκλογές ένα πρώτο βήμα που θα το αξιολογήσουμε και το φέρνετε στους εκλογικούς σας σκοπούς κόβοντας και ράβοντας, όπως αποδείχθηκε με την απαράδεκτη πρακτική σας χθες το βράδυ".