Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα υβριστικά σχόλια του Παύλου Πολάκη σε βάρος του γελοιογράφου της Καθημερινής, Ηλία Μακρή. Σε αυτήν, μολονότι δεν κατονομάζεται ο βουλευτής από την Κρήτη, σημειώνεται πως δεν εκφράζουν το κόμμα της Κουμουνδούρου "τέτοιες αντιδράσεις", ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, πως "πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο", κάνοντας μεταξύ άλλων εκ νέου αναφορά σε "παρακολουθήσεις" σε βάρος δημοσιογράφων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Επουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλα της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου".


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: Τα "σιχάματα" της δημοσιογραφίας και τα "βοθρολύματα" της "γελοιογραφίας"


Υπενθυμίζεται πως ο Παύλος Πολάκης χρησιμοποίησε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, μεμφόμενος τον Ηλία Μακρή ως "βδέλυγμα" και "ξυλόνταρμα". Στην ανάρτησή του, ο Κρητικός βουλευτής ανέφερε:

"Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας».

Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα!

Ηλίας Μακρής, γελοιογράφος, λέει, της «σοβαρής» «Καθημερινής»!

Τράβα στο Μακελειό, λυξόνταρμα, εκεί θα έχεις πέραση!

ΥΓ1: Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου, μόνο τη φάτσα σου, που καταλαβαίνει κανείς πολλά……

Θα σου ταχυδρομήσω δυο δίευρα για τις δυο « Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου… Τώρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση.

ΥΓ2: Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη, που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου... (φωτο 3)"

Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024


Μαρινάκης για Πολάκη: Προέβη σε προγραφές και ο ΣΥΡΙΖΑ τον ανέχεται


Επί της παραπάνω "επίθεσης" Πολάκη απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε πως πρόκειται για "στοχοποίηση" και "προγραφές" κάτι που δεν "προκαλεί έκπληξη" για τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοτνας πως τον "ανέχεται" κάτι που τελικά μεταφράζεται σε "πλήρη συνενοχή".

Στην ανακοίνωσή του, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε συγκεκριμένα:

"Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του. Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή".